Klein haakprojectje : Haarband - Breiclub.nl
Klein haakprojectje : Haarband

Soms heb je gewoon zin in een klein haakprojectje. Even iets tussendoor of iets wat snel resultaat oplevert. Nou heb ik gelukkig twee dochters, dus dacht ik laat ik eens een paar mooie haarbanden maken. 

Ik ben druk op het internet aan het zoeken geweest en kwam daarbij deze link tegen.

klein-haakprojectje-4

Zestien mooie haarbanden, maar wel in het Engels. Nou hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn, maar ik dacht, laat ik mijn favoriet, of eigenlijk die van mijn dochters, voor jullie maar vertalen in het Nederlands. Dan kan iedereen er mee uit de voeten.

Benodigdheden

Haaknaald 3,5 mm

Katoen in de kleuren die jij mooi vindt

Eventueel pareltjes (van die halve plakkers) om de haarband te versieren of kleine knoopjes.

klein haakprojectje

Haakpatroon haarband

Toer 1: Begin met een ketting van 81 lossen. Het aantal lossen is variabel. Hou hierbij rekening met de hoofdomvang van diegene voor wie de haarband bedoeld is. Je kunt steeds groepjes van vier lossen toevoegen of er afhalen.

Toer 2: Een losse en een vaste in de tweede steek vanaf de haaknaald.

*Sla een steek over en haak dan 4 stokjes in dezelfde steek. Sla weer een steek over en haak een vaste in de volgende steek *. Herhaal tot het einde.

In de laatste steek haak je 1 vaste, een losse, 1 vaste en een losse.

Als het goed is, dan is je werk nu gedraaid en kun je aan de onderkant van je werk verder haken. 

Toer 3: Haak een vaste in de eerste steek.

*Sla een steek over en haak dan 4 stokjes in dezelfde steek. Sla weer een steek over en haak een vaste in de volgende steek*. Herhaal tot het einde.

In de laatste steek haak je een vaste, een losse, een vaste en een losse. Eindig met een halve vaste in de eerste steek van je werk.

Hecht af.

Gevlochten Kwasten

Knip 5 strengen van je garen af. Zorg dat elke streng voldoende lengte heeft. Vouw de strengen door de helft en knoop ze aan het ene uiteinde van de haarband. Maak een losse vlecht en leg een knoop aan het einde van je vlecht, zodat er een kwastje ontstaat.

Doe aan de andere kant van je haarband hetzelfde. Nu kun je de haarband om je hoofd knopen.

klein haakprojectje

Haakpatroon vergeet-me-nietjes

Toer 1: Begin met een ketting van 3 lossen.

In de eerste losse die je gemaakt hebt, ga je het vergeet-me-nietje maken. De andere twee lossen zijn het begin van je eerste bloemblaadje. 

Toer 2: In de eerste losse die je gemaakt hebt haak je een stokje. Dan haak je twee lossen en haak dan een halve vaste in de eerste losse die je gemaakt hebt.

Toer 3: *Haak twee lossen, een stokje, twee lossen en eindig met een halve vaste*. Allemaal weer in de eerste losse die je gemaakt hebt. Herhaal nog drie keer. Hecht af.

Als het goed is heb je nu een vergeet-me nietje met vijf bloemblaadjes. 

Maak er in totaal drie (of twee of vier, net wat jezelf mooi vindt).

De vergeet-me-nietjes kun je vervolgens nog versieren met de halve parels. Je kunt ook een knoopje of iets dergelijks gebruiken.

klein haakprojectje

Naai de bloemen tenslotte vast op je haarband. De positie op de haarband bepaal je zelf.

Klaar is je haarband!!

Naar welke haarband gaat jouw voorkeur uit?

Reactie plaatsen