De Master Knitting in Amerika - ik doe mee - Breiclub.nl
De Master Knitting in Amerika - ik doe mee!

De Master Knitting in Amerika – ik doe mee! Ik heb altijd gezegd: “Als er een ‘Brei Universiteit’ bestaat wil ik daar naar toe!” En nu? Volg ik de Master Knitting in Amerika! 

Nooit geweten dat er ook echt zoiets bestond totdat ik me inschreef voor de Mystery Blanket van Breiclub.nl. Bianca Boonstra schreef in een bericht op Facebook dat er een Master Knitting programma bestond in Amerika.

Daar moest ik meer van weten, gezocht op het internet en het sprak me zo aan dat ik me heb ingeschreven. Ik vertel je vandaag meer over mijn Master avontuur maar eerst even dit…

Nederlandse Masterclass Breien?

MasterclassBreien_logoHet volgen van de Engelse Master heeft wat nadelen. Zoals de taal, het feit dat alles perfect moet zijn, dat de coaches in Amerika zijn én dat er minimaal ondersteuning is.

Ik ben dan ook heel erg blij vandaag de primeur te hebben door te kunnen melden dat ik onderdeel uit maak van het 1e Nederlandse Masterclass Breien team! Je kunt je hier aan melden en voegen bij de al ruim 50 deelnemers > > >

Wat houdt de Engelse Master Knitting in?

Het programma bestaat uit 3 delen, en je mag pas met volgende deel verder als je het vorige met goed resultaat hebt afgerond. Toen ik het studiemateriaal had ontvangen en het doorlas dacht ik ach… dat doe ik wel even.De Master Knitting in Amerika 4

Nou dat viel dat toch wel een beetje tegen! Sowieso is alles in het Engels. Nu is dat niet zo’n probleem (ik gebruik meestal Engelstalige breipatronen), alleen van sommige woorden moest ik toch even de betekenis  opzoeken.

Er moesten allemaal samples (proeflapjes) gemaakt worden en het moest perfect anders zou het afgekeurd worden! Bijvoorbeeld een lapje in gerstekorrel; alle steken moeten even groot zijn, met gelijke draadspanning en als je het lapje tegen het licht houdt mag je geen gaatjes zien.

Samples breien (proeflapjes)

Ik heb aardig wat lapjes verschillende keren gebreid tot het naar mijn idee goed was. Het kwam wel goed uit dat ik ook mee doe aan de Mystery Blanket, zo kon ik allerlei technieken oefenen in de blokken voor deze deken.

Voor elk lapje moet ook onderzoek gedaan worden; boeken lezen, tips cursussen en blogs op internet, video’s etc.  en er wordt verwacht dat je commentaar geeft van je bevindingen ook al is het een lapje in tricotsteek.

De Master Knitting in Amerika 3
Er moet ook een project gemaakt worden, een want (zo’n handschoen met alleen een duim zonder vingers). Het leek een heel simpel patroontje bij het doorlezen maar oh, oh, tijdens het breien, wat een lastige manchet. Uiteindelijk is het goed gelukt, dat wel. Verder was er een lijst met vragen die beantwoord moesten worden, en ook hier geldt: alles met bronvermelding.

Het schrijven en tekenen van een patroontje is ook een onderdeel van het programma. Heel erg leuk om te maken en ook best moeilijk om het zo te doen dat iedereen het snapt. Ook het schrijven van een rapport hoort bij deel 1, met als onderwerp Blocking, minstens 2 A 4’tjes vol.
De Master Knitting in Amerika 2

Deel 1 van de Master Knitting is af!

Ik heb alles geordend en gelabeld in de map gedaan en opgestuurd. Mijn deel 1 is nu in Amerika en wordt beoordeeld door het ‘ Committee’, dit zijn Master Knitters, zij hebben het totale programma gevolgd en goed afgerond. Ik kan haast niet wachten tot ik mijn map terug heb en er zal vast wel iets zijn wat over moet, bijna niemand slaagt in 1 keer, maar we zullen zien. Hopelijk mag ik snel met deel 2 beginnen.

Conclusie

De Master Knitting in Amerika 1Ik heb in elk geval erg veel geleerd, ben preciezer gaan breien en veel kritischer naar mijn werk gaan kijken. Ik ben ontzettend enthousiast dat we ook spoedig in Nederland een soortgelijke “opleiding” gaan krijgen.

Hou de Breiclub website en Facebook in de gaten voor meer updates, maar ik hoop dat je gezellig meedoet met de 1e Nederlandse Masterclass Breien.

Wat zeg je ervan? Lijkt jou een Masterclass Breien leuk?

Sonja Klein
Door

Sonja Klein

op 21 May 2015

Leuk, ik ben erbij!

Annette
Door

Annette

op 21 May 2015

Wat knap van je, daar is volgens mij veel doorzettingsvermogen voor nodig. Voor mezelf zou het wel goed zijn, want ik kan nog wel eens een broddelwerkje ervan maken. Het lijkt mij in ieder geval ook leuk, en leerzaam. En mooi dat je kritischer naar je eigen werk gaat kijken.

stroeckx heidi
Door

stroeckx heidi

op 21 May 2015

Hallo Dit lijkt me enorm leuk en ik zou het graag willen meedoen, maar wegens te weinig tijd en andere studies is dit gewoon uitstel maar geen afstel. Ik blijf jullie graag volgen en nog veel succes !!! Groeten Heidi

Hermie
Door

Hermie

op 21 May 2015

Lijkt me geweldig!

Christa Goes
Door

Christa Goes

op 21 May 2015

Hoi, Wat gaaf dat je dit opgepakt hebt! Ik herken de beoordelingen vanuit Amerika. Ik ben artisan voor handwerken in miniaturen van de organisatie IGMA. Ook dat moet op hoog niveau anders haal je het niet. ( is absoluut niet hetzelfde als jij hierboven beschrijft, maar ik herken wel dingen) Wat ik ook erg leuk vind zijn de foto's die je gemaakt hebt. Ik neem aan dat dat jou proeflapjes zijn? Mag je ook kiezen in wat voor kleuren je dit doet of zijn daar ook richtlijnen voor. Ik zou graag mee doen met de nederlandse versie, lijkt me erg leuk. Helaas ben ik zaterdag aan het wandelen (36 km) en niet in de gelegenheid om 10u achter de pc te zitten. Laat je nog weten wat de reacties zijn uit Amerika op je ingestuurde werk? Gr. Christa

Alie
Door

Alie

op 21 May 2015

Super leuk

Lisette
Door

Lisette

op 21 May 2015

Lijkt me enig om er bij te zijn om 10:00 zaterdag en in de toekomst et aan mee te doen als hij in het Nederlands is. Leuk om je ervaringen te lezen.

Miriam
Door

Miriam

op 21 May 2015

Het idee spreekt me enorm aan, maar gezien mijn beperkte kennis vermoed ik dat ik snel zal moeten afhaken.

Karen
Door

Karen

op 21 May 2015

Leuk en spannend. Ik ben er zaterdag in ieder geval bij maar weet niet of ik direct instap. Ik heb gewoon een fulltime baan en breien is mijn hobby.. Het hangt denk ik een beetje af van de tijdsbesteding, het tempo en de kosten. Maar spannend vind ik het wel.

Rebecca
Door

Rebecca

op 21 May 2015

Ja watte

Anja
Door

Anja

op 21 May 2015

Wauw, wanneer dit in nederland komt ben ik een van de eersten die zich in zal schrijven.

nancy
Door

nancy

op 21 May 2015

leuk maar niet goed in engels niet voor iedereen weggelegd maar super voor jouw

Elise Kloosterboer
Door

Elise Kloosterboer

op 21 May 2015

Hallo allemaal, het lijkt me bijzonder spannend om mee te doen maar mijn beperkte breikennis zal mij denk ik de das om doen. ik kijk in ieder geval zaterdag mee en dan beslis ik of ik meedoe of niet. Ik heb ook nog andere hobbys ;)

Ria Vink
Door

Ria Vink

op 21 May 2015

Ja ben er bij ,maar als het hier in Nederland is doe ik ook zeker mee

Ina
Door

Ina

op 21 May 2015

wat een prestatie! en knap dat je de uitdaging aan gegaan bent ! vroeger was ik een hevige breister ,ben op mn 15 de begonnen ,nu 53 ,door schouder problemen kan ik niet meer breien ,spijtig maar ik volg jullie en jou zeker wel ! en ik duim voor je !

Hermien Sluiter.
Door

Hermien Sluiter.

op 21 May 2015

Verheug me enorm op zaterdag en verder laat ik me verrassen.

Judith
Door

Judith

op 21 May 2015

Gaaf. Ik wilde ook die master in America doen, maar jeetje, 2 a4-tje volschrijven over blocken... sjonge jonge. En wat valt er te vertellen over de tricotsteek. Maar als zoiets in Nederland gaat plaatsvinden, ga ik daar ws. wel aan mee doen! Hou je ons op de hoogte Manon??

nancy bracke
Door

nancy bracke

op 21 May 2015

ik ben heel blij

Janneke
Door

Janneke

op 21 May 2015

Wat leuk,lijkt me geweldig. Heel veel succes met je opleiding. Ga zeker kijken.

Sietske
Door

Sietske

op 21 May 2015

Lijkt me leuk om in het Nederlands te volgen, maar wat is de tijdsbesteding? Moet ik denken aan uren of aan dagen per week?

wilma weerd
Door

wilma weerd

op 21 May 2015

Lijkt me heel interessant. Ga zeker zaterdag kijken

carla
Door

carla

op 22 May 2015

Leuk ik kijk mee.

afke
Door

afke

op 22 May 2015

Ik weet niet precies wat de bedoeling is maar daar kom ik dan wel achter volgens mij, ik kom langs

mary hagleitner
Door

mary hagleitner

op 22 May 2015

wat een fantastisch initiatief !! petje af hoor als je daaraan mee doet.......ik ben zeker niet ervaren genoeg maar zou wel graag willen weten hoe het verder gaat??misschien een mooi doel voor de toekomst???

Judith
Door

Judith

op 24 May 2015

Hoezo niet ervaren genoeg? Je doet toch ook mee aan de Mystery Blanket? Daar moet je toch ook wel redelijk voor kunnen breien met al die aparte steken en zo??

Judith
Door

Judith

op 23 May 2015

Jawel... Meteen ingeschreven!!

Babette
Door

Babette

op 23 May 2015

Welkom Judith! Leuk dat je meedoet!

livia
Door

livia

op 23 May 2015

wat leuk zeg, jammer dat ik de mail net pas zag . Bij de ondernemersschool kan je ook een cursus haken volgen.

Babette
ann peters
Door

ann peters

op 01 Jun 2015

HOY .wat leuk dat dat nu in het nederlands ook kan.ik kan geen engels en zie dikwijls naar patronen daar.vertaal ze dan via de pc . maar meestal zijn er woorden bij die niet vertaald woorden en dan weet ik niet wat ze willen zeggen. probeer wel uit maar is niet altijd juist dan .en is het weer uithalen.jammer dat ik het financieel niet zo breed heb .ik kan dat niet betalen.anders zou ik daar ook aan mee doen.want ik brei ontzettend graag . dit al van mijn 6 jaar.ben nu 67. heb altijd voor de familie van alles gebreid.samen met mijn moeder die daar erg in bedreven was en voor haar 10 kinders de leukste modellen maakte .wens je heel veel goede moed toe met je cursus en hoop dat we van je horen hoe het afloop ermee. lieve groet van mij ann.

Reactie plaatsen