Wolmolen of wolwinder - om zelf mooie bollen te maken..
Wolmolen of wolwinder - om zelf mooie bollen te maken...

Wolmolen of wolwinder - om zelf mooie bollen te maken...

Ik gebruik zelf heel vaak mijn wolmolen. Waarom? Dat wil ik jullie graag hieronder vertellen.

Wolwinder

Het begon met een bol wol die helemaal in de klit gekomen was. Wat was dat vervelend haken. Mijn moeder tipte om haar wolmolen eens te gebruiken en ik was meteen om.

Redenen om een wolmolen of wolwinder te gebruiken

  1. De bollen raken niet meer snel in de klit. Je wind hem op, direct als  je de bol aanbreekt, waardoor de bol nog niet de kans krijgt in de klit te raken. Kleine knoopjes die soms in de bol zitten, haal je er makkelijk uit.Wolwinder

  2. De bollen lopen niet meer door de hele kamer heen. Ik vond dat altijd erg irritant, zeker als ze weer eens onder de kachel kwamen waardoor hij vast kwam te liggen, of je bol met een laagje stof weer terug kwam.

    Ook de kat vond het natuurlijk helemaal fantastisch, waardoor ik soms niet alleen mijn bolletje oppakte, maar de kat mee pakte. En wat kan die een rommeltje maken van de bol.

  3. De bollen stapelen lekker makkelijk op.Wolwinder

  4. En je kan fantastische bollen maken met verschillende draden. Mijn zoontjes noemen dat altijd verrassingsbollen. Die bollen gebruik ik momenteel voor het haken van een deken, met allemaal restjes garen. 1 keer alles knopen en opwinden en je kan een heel eind verder…..

Wolwinder

Wolmolen kopen

Je vindt vooral 2 soorten wolwinders. Ze doen beide hetzelfde werk.

Maar ik heb wel de voorkeur voor de rood met witte. Bij de blauw met witte kan je namelijk je draad niet vast zetten, wat wat lastiger is met het opwinden van de draden. Maar de bollen zien er hetzelfde uit.

De wolwinders / wolmolens zijn tussen de 21 en de 27,50 bij de meeste handwerkzaken te krijgen.

Wolwinder

Wolwinder

Sommige mensen gebruiken ook de mixer om bolletjes op te winden. Dat durf ik zelf niet aan. Ik ben bang dat hij dan veel te snel gaat, waardoor mijn bollen alsnog een rommeltje worden…..

Ik gebruik de wolwinder bij bijna ieder project. Gebruiken jullie hem ook?

Jeanine
Door

Jeanine

op 10 Mar 2016

Ik heb ook de rood met witte en gebruik hem eigenlijk ook voor al mijn bollen. Alleen vind ik het soms wat vervelend dat ik niet de hele bol erop kan op winden dan is het net of me winder wat te klein is daar baal ik wel is van zeg maar. Soms heb ik wel is het idee dat ik misschien niet straks genoeg op wind maar ben al aan het kijken geweest of ik het strakker kan doen maar dat lukt niet. Dus het laatste stukje van de bol stylcraft of colour crafter is altijd een beetje priegelen om erop te krijgen maar verder vind ik het reuze handig.

Reactie plaatsen