Wolwinkels in de omgeving van Alkmaar - Breiclub.nl
Wolwinkels in de omgeving van Alkmaar

Wolwinkels in de omgeving van Alkmaar. Wat baalde ik afgelopen week, zeg! Bij mijn lokale creatieve winkel stond een groot bord voor de deur met daarop de mededeling dat alle haak- en breigarens voor de helft weggingen. Leuk natuurlijk voor een wolletjesliefhebber, zoals ik.

Maar bij navraag bleek dat men compleet stopte met de verkoop van alle haak- en breibenodigdheden….. De eigenaresse had weinig met haken en breien en kon daarom ook de mensen niet adviseren bij hun keuzes. Op zich een terechte beslissing van haar.

Maar daarom baalde ik dus….. Want waar kan ik nu heen voor een los bolletje of even lekker neuzen?

Er blijken uiteindelijk toch veel meer leuke wolwinkeltjes in deze omgeving te zitten dan ik in de eerst instantie dacht. Daarom heb ik er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

Krea Idea

Laatst kwam ik op mijn tocht naar twee specifieke bolletjes sokkenwol terecht bij Krea Idea in Limmen. Wat een leuke, kleine snoepwinkel! Toen ik aangaf dat ze vast niet zou hebben wat ik zocht, zei de eigenaresse: “Roep maar, want het zou zomaar kunnen!” En jawel hoor, precies mijn benodigde bollen kwamen uit de kast tevoorschijn. Ik kon blij op de fiets naar huis.

Bij Tante Roos

Onlangs ben ik ook bij Bij Tante Roos in Alkmaar geweest. De eigenaresse runt een webshop, staat vaak op lokale braderieën en geeft gezellige workshops (waaronder de dromenvanger uit mijn vorige blog). Op afspraak kun je je bestelling ook bij haar in haar atelier aan huis ophalen.

Wolwinkels-in-de-omgeving-Akmaar-3

Hookable by Shelley

In Uitgeest zit Hookable by Shelley. Zij zijn net verhuisd naar een nieuwe locatie in de haven. Ik ben hier zelf nog niet geweest, maar ik heb begrepen dat er een webwinkel is, een fysieke winkel, workshops en een haakcafé op elke eerste vrijdagavond van de maand.

House of Yarn

Iets noordelijker, in het centrum van Heiloo, vind je House of Yarn. Men wil je hier graag helpen met al je vragen of problemen. Ook adviseert men graag. Daarnaast is er een webwinkel en is ook hier de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een brei- en haakcafé.

Naaldkunst

Terug in Alkmaar vind je in het centrum Naaldkunst. Dit is wederom en snoepwinkel voor de wolliefhebber. Neem een middag de tijd en laat je lekker inspireren door al het moois!

Wolwinkels-in-de-omgeving-Akmaar-2

Finlandia

In Bergen zit Finlandia. Dit is een waar walhalla voor onder andere fair isle breiers. Ik ben hier zelf nog niet geweest, maar hij staat zeker op mijn lijstje.

Wolwinkels-in-de-omgeving-Akmaar-4

Kortom er blijkt in de omgeving genoeg te vinden, zo lang je een beetje weet waar je moet zoeken. Met name de kleinere winkels hebben geen website, waardoor ze soms minder makkelijk te vinden zijn.

Ik geloof dat ik komend weekend maar eens een toer langs de diverse winkels moet gaan maken!

Weet jij nog meer creatieve (wol)winkels in deze omgeving om het lijstje mee aan te vullen?

Anneke
Door

Anneke

op 08 Oct 2015

Wat dacht je van Schouten aan het Grote Noord in Hoorn? Als je t nou over een snoepwinkel hebt.......

Letty
Door

Letty

op 08 Oct 2015

Ja, inderdaad Schouten in Hoorn. Die heeft zoveel.

Germaine
Door

Germaine

op 08 Oct 2015

Laresa wol in Anna Paulowna

Marja
Door

Marja

op 08 Oct 2015

de Woljutter in Den Helder. Keizerstraat

Lida Zevenhek
Door

Lida Zevenhek

op 10 Dec 2016

Is er ook een breiclub in de schooten ,?

Anja
Door

Anja

op 08 Oct 2015

hobby tijd Dorpsstraat noord- scharwoude

marleen lubbers
Door

marleen lubbers

op 08 Oct 2015

Ik weet nog een fijne wolwinkel in Heerhugowaard. Webwolwinkel een online wolwinkel met wol en garens van Katia, scheepjes, Hoooked en BYCLaire. inspirend en creatief. En heerlijke chocolade vanTony's.. neem gerust een kijkje op de site of kom langs in Heerhugowaard

Annie
Door

Annie

op 20 Nov 2015

Waar zit de zaak in Heerhugowaard Marleen? Dan nog een tip erbij: De Opkamer in Middenmeer. Heel veel garens maar ook prachtige stoffen. Een walhalla ook voor quiltliefhebbers. Ze hebben tevens mooie naaimachines te koop.

Annie
Door

Annie

op 20 Nov 2015

Heeft iemand nog 2 knotjes Scheepjes Pure liggen, in een beigetint... Op het label staat 23 27613. Het is viscose met linnen, een onregelmatige draad, unikleur beige of je kunt het ook zand noemen. Ik zou er erg blij mee zijn...

Anita
Door

Anita

op 25 Mar 2016

Studio De Wollerie in Den Helder aan de Middenweg. Veel soorten garen, workshops en om de donderdag haak/brei café! :-)

Renata
Door

Renata

op 04 Apr 2016

Special Made in De Mare, is Alkmaar Noord. Tegenover de AH

Nele
Door

Nele

op 21 Dec 2023

Er zit een buitengewoon mooie wolwinkel in Alkmaar in de Hekelstraat. De naam is Kolchis. Prachtige kwaliteit en met zorg geselecteerde wol. Voor deze merken en kwaliteit zijn de prijzen zeer goed tov de concurrentie.

Marga Terneusen
Door

Marga Terneusen

op 16 Mar 2024

Mag ik u iets vragen?

Reactie plaatsen