Lelijke kleur garen? Verf m over! - Breiclub.nl
Lelijke kleur garen? Verf hem over.

Lelijke kleur garen? Verf hem over. Soms ben je op zoek naar een bepaald garen. Je keert je hele voorraad om, en vindt van alles behalve de kleur die je nu eigenlijk wel zoekt. Zo trof ik twee kantgarens aan, in de meest erge kleuren geverfd. Handgeverfd, dat wel. Met Kool Aid waarschijnlijk, want het stonk naar de suiker en plakte aan elkaar. Foeilelijk roze, en mintgroen van de ergste soort.

Ik heb het ooit een keer gedaan, verven met Kool Aid. Kool Aid is limonadepoeder uit de Verenigde Staten. Vol zuren en suikers; je moet het ook flink oplossen wil je het kunnen drinken. Ik snap niet dat mensen het drinken want het is vies. Maar juist die combinatie in een minder heftige oplossing blijkt op zich een goede basis om mee te kunnen verven. Moet je het wel op de juiste manier doen.

Voor de mensen die de Engelse taal machtig zijn, hier staat een leuk artikel over verven met Kool Aid – en hier zie je ook een aantal van de kleuren die er mogelijk zijn:

Dus ik heb ze overgeverfd

En nu zijn ze in kerstkleurtjes. Op de foto zie je ze alle twee, in elkaar gedraaid.

Lelijke kleur garen

Hoe en wat ga ik nu niet vertellen, dat is namelijk best een heel verhaal. En eigenlijk zou je dat gewoon een keer moeten zien, en doen. Wel heb ik de smaak weer te pakken, dus zal ik in de komende tijd wel meer garens gaan verven. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik het leuk vind.

De strengen van nu…

Twee mooie strengen Merino, die elk ongeveer 600 meter aan looplengte hebben. Ik ben op dit moment bezig om de strengen na te kijken, of er geen breuken in zitten. Daarna zijn ze klaar voor gebruik.

Maar ja… het is kantgaren. Wie durft er mee te breien?

Zelf heb ik nog wat projecten op de plank liggen die eerst af moeten. En op 30 mei geef ik een workshop Shawl Silvia breien (kantbreien dus) bij Het Wolhuis in Rijssen. Aanmelden kan via info@hetwolhuis.nl Wel snel zijn, want vol is vol… De kosten van de workshop zijn €17,50 exclusief materialen.

Zal ik ze weggeven?

Laten we dat eens doen. Ik ga ze weggeven. Een streng gaat in ieder geval naar een van onze leden – de ander naar iemand die zich aan heeft gemeld voor de workshop. En voor 1 van de Facebook lezers heb ik ook nog wel wat leuks – wat blijft nog een verrassing.

Dus:

1: Een streng gaat naar een van onze Breiclub leden:

Wat je daarvoor moet doen: Reageer met een mailtje naar bianca@breiclub.nl en geef aan welke kleur je zou willen, en wat je ermee wil gaan maken. Op 25 mei trekken we een winnaar.

2: Een streng wordt weggegeven onder de deelnemers van de workshop op 30 mei

3: Voor een van de mensen die reageert op Facebook heb ik een andere verrassing. Die wordt op 1 juni bekend gemaakt.

Succes!

Reactie plaatsen