zeemeerminnen staart deken, de droom van elke dochter - Breiclub.nl
De zeemeerminnen staart, de droom van elke dochter (of mama)?

De zeemeerminnen staart, de droom van elke dochter (of mama)?

Graag wil ik jullie meenemen in mijn zoektocht naar de perfecte zeemeerminnen staart deken voor mijn driejarige dochter.

Mijn driejarige dochtertje heeft nu dus echt ontdekt dat mama kan haken, ze kijkt dan ook weleens mee als ik weer eens aan het neuzen ben naar leuke patronen (love pinterest). Zo gebeurd het dan dus vaak dat ze iets ziet wat ze graag wil hebben, deze keer de zeemeerminnen staart. Leuk, dacht ik meteen, die zou ik vroeger zelf ook wel willen hebben.

De zeemeerminnen staart deken

zeemeerminnen staart deken

Dus op zoek naar leuke patronen voor een mooie zeemeerminnen staart deken. Wat nog best een klus is, want vaak kom je dan toch op alleen maar afbeeldingen of betaalde patronen (niet erg, maar ook niet altijd nodig voor mij).

Ik koos ervoor om allerlei restjes wol te gebruiken, aangezien dochterlief wel houdt van een beetje kleur. Nu ik een tijdje op weg ben is hij wel heel bont maar ach, als ze het maar mooi vindt.

Dit is dus tot dusver mijn zeemeerminnen staart deken:

Ik ging voor een patroon met de krokodillensteek.

De krokodillensteek

zeemeerminnen staart deken

Ik zal de krokodillen steek even in het kort uitleggen. Ik heb niet een precies patroon gevolgd omdat ik er geen naar mijn zin kon vinden. Maar ik heb wel de krokodillensteek gebruikt.

Die haak je in het rond als volgt:

Je haakt het gewenste aantal lossen, deze maak je in een ketting aan elkaar. Dit moet een even aantal zijn, omdat je steeds 2 lossen over gaat slaan. Wanneer je de ketting aan elkaar hebt gemaakt haak je in iedere 3de en 4de losse een stokje. Hierna haak je weer 2 lossen. Je eindigt de ronde met een halve vaste in je eerste stokje.

In de volgende toer begin je met 3 lossen. Hierna haak je in je eerste stokje 4 stokjes. Daarna haak je een losse en dan 5 stokjes in het tweede stokje. Hierna sla je een stokjes groepje over. Je haakt in het volgende stokje 5 stokjes, dan een losse en dan in het volgende stokje ook weer 5 stokjes.

Ik zeg wel je haakt in het stokje, maar eigenlijk haak je als het ware om het stokje. Ik heb wat foto’s toegevoegd om het wat duidelijker te maken. Ik vond het best een lastige steek om meteen te begrijpen, maar als je het eenmaal door hebt dan haakt het best lekker weg.

Toch liever een andere…

Al snel vraagt ze natuurlijk ‘maaaam, is hij al klaar?’ Uh, nee schatje, want mama is ook nog bezig met sokken voor papa, een vest en die ene knuffel die je zo graag wilde (oh en er ligt ook nog een deken die ooit af moet).

Ik laat de deken zien en leg uit dat deze lekker is om mee in de bank te liggen. ‘Kan ik er dan niet mee lopen mam?’ Tja, nee dat kan niet.

Dus maar m’n creatieve brein aangezet en nu ook bezig met een zeemeerminnen staart waar ze mee kan lopen. Met een mooi glitterdraadje dan maar meteen.

zeemeerminnen staart deken

Zo wil het dus dat ik nu bezig ben met 2 zeemeerminnen dekens/staarten en oh ja, de sokken en de knuffel zijn af, maar de rest nog niet. En m’n kleine zoontje van bijna 2 wil graag een mickey knuffel.

Hebben jullie dat ook weleens dat je met zoveel haak (of brei) werken bezig bent?

Lida
Door

Lida

op 12 Mar 2017

Heeft u misschienook het. Patroontas de zeemeerminnen staart in krokodillen steek? Ik vind hem geweldig

carla
Door

carla

op 18 Mar 2017

heel crea kun je mij een tip geven hoe ik een vierkantje haak voor de blakit deken ik kom er niet uit ik kom elke keer op rondjes uit

Lida
Door

Lida

op 12 Mar 2017

Ik bedoel het patroon van de staart, sorry

De Troyer micheline
Door

De Troyer micheline

op 12 Mar 2017

patroon zeemeermin deken maar gebreid (op zoek)

Mirjam
Door

Mirjam

op 12 Mar 2017

Heb je een zeemeermin deken ook in een brei patroon. haken kan ik niet maar breien wel.

Osselaer Ann
Door

Osselaer Ann

op 19 Mar 2017

Ik vind de zeemeermin super maar door ongelukkige handen is het niet dienaar voor mij om te haken .heeft iemand een breipatroontje hiervan 😊grtjs Ann

Reactie plaatsen