Waterballonnen haken
Waterballonnen haken

 

Heb jij ook zo’n hekel aan waterballonnen vullen. Ik wel in ieder geval het lukt me nooit op de een of ander manier. Maar daar is nu de oplossing voor: Gehaakte waterballonnen. In deze blog deel ik graag het patroon met jullie.
Deze waterballonnen hoef je alleen maar in het water te doen en ze zuigen zichzelf vol. Maar als je er mee gooit dan komt het niet keihard aan. En wat ik nog het grootste voordeel vind is dat ze herbruikbaar zijn. Dus je kunt ze elke keer weer opnieuw gebruiken en ze kunnen zelfs in de was.
Bij onze kinderen zijn ze echt een grote hit. En ze gebruiken ze niet alleen als waterballon maar ook om gewoon mee over te gooien zonder water.

Wat heb je nodig
Het garen wat ik voor de waterballonnen gebruik heb ik besteld op ali-express. Helaas ben ik het garen nog nergens anders tegengekomen. Het is van katoen gemaakt. Verder gebruik ik een haaknaald maat 8, een stopnaald en een scherpe schaar.


Het patroon
Tussen haakjes staat hoeveel steken je hebt gehaakt per toer
Toer 1: magische ring met 6 vasten
Toer 2: in elke vaste 2 vasten (12)
Toer 3-4: in elke vaste een vaste (12)
Toer 5: 2 vasten samen haken x6 (6)
Toer 6: 2 vasten samen haken x3 (3)
Toer 7: 2 vasten in elke steek (6)
Niet te kort afhechten en de afhecht draad 2 keer strak om “het slurfje” wikkelen. Dan de draad wegstoppen en wat over is afknippen.
Zo je kunt lezen is het niet een heel moeilijk patroon. Ik gebruik altijd een draadje als steekmarkeerder. Want door het grove garen moet je wel even goed opletten waar je je haaknaald steekt.

Ik heb zelf al heel wat van deze ballonnen gehaakt. En elke keer word ik zo vrolijk van al die kleuren.
Ze zijn ook zeer geschikt voor traktatie op school. Alle drie mijn kinderen hebben er al eens op getrakteerd op school.
Er zijn ook mensen die de ballonnen als spons gebruiken. Want ze absorberen dus heel goed water.

Mocht je nou geen zin hebben om ze zelf te haken dan kun je ze ook bestellen in mijn webshop. www.taetskeoriginal.nl
Heb jij al eens waterballonnen gehaakt?

Over de schrijver
Hallo, ik ben Taetske en haken is echt mijn grootste hobby. Ik haak eigenlijk al vanaf mijn 10e. Ik heb het haken geleerd van mij beppe (oma). Elke avond zit ik wel met een haakwerkje op de bank. Overdag werk ik of zorg ik voor mijn twee kleine kindjes. Ook kan ik een beetje breien. Maar dat wil ik nog beter leren te doen. Dus dan komt de breiclub goed van pas. Doormiddel van mijn blogs wil ik jullie laten zien wat ik allemaal leuk en interessant vind. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken op haak- en breigebied.
arrow_drop_up arrow_drop_down