Geluksarmbandjes, je haakt ze in één toer - Breiclub.nl
Geluksarmbandjes

Mijn blognaam is De Breimeisjes. Dat insinueert dat ik brei. Dat klopt wel en toch… ik haak ook ontzettend veel! En doe nog meer dingen. Nu blog ik al een tijdje voor Breiclub.nl en dat doe ik meestal over breien. Het valt me op dat er bij Breiclub.nl ook ontzettend veel haakliefhebbers zijn! Daarom vandaag voor een keertje een haakidee van De Breimeisjes! Het is inmiddels eind augustus, het einde van de vakantietijd. Ik haakte zomerse armbandjes, geluksarmbandjes. Dat kan nog mooi, want ik ga uit van een lange nazomer.

Dit geluksarmbandje haak je in één toer.

  • Begin met 10 lossen en dat rondje sluit je met 1 halve vaste. Dat is voor de knoopsluiting.

Geluksarmbandjes

  • Vervolgens haak je *8 lossen, haak dan in de 3e losse vanaf de haaknaald 1 stokje, 2 lossen, 1 halve vaste. Dat is ‘t eerste blaadje van de klaver-vier.

Geluksarmbandjes

  •  Haak in diezelfde losse nog 3 blaadjes als volgt:

– 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 halve vaste

 

Geluksarmbandjes

 – 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen

  • Ga nu over het loshangende deel van het armbandje en zet de halve vaste aan de andere kant hiervan.

Geluksarmbandjes

– 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 1 halve vaste

Geluksarmbandjes

  • Trek hier een beetje stevig aan.*
  • Herhaal dit tot je genoeg klavertjes hebt en je armbandje lang genoeg is. Maak het niet te lang, want in het dragen wordt het nog wat wijder. Zelf haakte ik 7 klavertjes.
  • Hecht af. Ik zette zelf met dat einddraadje een knoopje op ‘t laatste klavertje.

Geluksarmbandjes

En je kunt ze natuurlijk ook in andere kleuren haken of met verloopgaren! Haak een heel stel, dat staat lekker vrolijk om je gebruinde armen. En als je ze iets groter maakt, zijn ze zelfs geschikt als enkelbandjes.

Geluksarmbandjes

Op mijn blog deelde ik deze zomer nog een paar patroontjes voor armbandjes, je vindt ze hier en hier.

Geluksarmbandjes

 

Meer blogs van mij vind je op http://debreimeisjes.blogspot.nl/

Volg je me ook op Instagram (@debreimeisjes)?

Groet,

Akkelien

Liefs van De Breimeisjes!

 

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down