Page content

Kerststress …

article content

Kerststress …

Iedereen herkent het wel, de stress om alles op tijd klar te hebben voor de kerst. Ik krijg deze kerststress altijd op haakgebied, want ik zie zoveel leuke dingen die ik wil haken voor de kerst en heb zo weinig tijd voor het daadwerkelijk kerstmis is.

Zo vlak voor kerst zie ik de meest geweldige projecten voorbij komen op Facebook, Pinterest en blogs die ik volg. Die wil ik maken en die ook en die ook…. Zucht…Maar net als andere jaren haal ik helaas de kerst nooit met al deze projecten. En is mijn kerstboom, die dit jaar echt een andere kleur moest, enkel versierd met gekochte kerstdecoratie.

Ik ga er vanuit dat jullie creatievelingen mij volledig begrijpen als ik dit zeg. Of misschien hoop ik dat jullie het begrijpen. Om mezelf niet zo stom te vinden dat van mijn plannen weer weinig terecht is gekomen.

Het is niet dat ik het niet wil of kan maken, maar de dagen lijken zo net voor kerst iets harder voorbij te vliegen dan anders.

kerststress-3

Ik heb wel wat leuke kerststerren gehaakt voor in een kerstboom, helaas niet die van mij, maar voor een vriendin. Deze star decoration van Lucy van Attic24 heb ik al eerder gehaakt en blijven ontzettend leuk om te maken. De beschrijving is in het Engels, maar door alle mooie foto’s is het ook heel goed te volgen voor mensen die niet zo handig zijn met Engels.

Ik gebruikte restjes katoen in verschillende kleuren, voor 4 sterren heb ik 10 verschillende kleuren gebruikt, gehaakt met naald 3. Het maakt niet uit welk garen je gebruikt als je de haaknaald maar neemt die bij het garen past.

En met zoveel vrije keuze kun je er echt je eigen decoratie mee maken.

kerststress-1

Geldt er voor het maken van kerstdecoraties ook een soort goede voornemen? Of moet ik jullie en mezelf er aan herinneren, ergens net voor de zomervakantie? Zodat we samen gezellig in de zon aan onze kerstdecoraties kunnen werken en we volgend jaar een boom hebben staan vol met zelf gemaakte kerstdecoraties?

Laat het me vooral weten of je een reminder wilt hebben, want dan zal ik jullie voor de zomer herinneren aan deze blog!

Ik hoop in ieder geval dat jullie hele fijne en creatieve kerstdagen hebben met de mensen om jullie heen! Hohoho.

Hou je haaks,
Es maakt het

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Esther
Ik ben Esther, moeder van 2 dochters van ’02 en ’09, we wonen met zijn drietjes in Zeeuws Vlaanderen. Ik handwerk al sinds ik klein ben, talent van mijn oma gekregen, van haar heb ik ooit leren breien, maar daar doe ik nu niks meer mee. Verder heb ik heel veel achter de naaimachine gezeten, maar met de komst van de kinderen moest ik ruimte inleveren en wat is dan makkelijker dan haken? Het neemt niet veel plek in en je kunt het zo weer wegleggen. In eerste instantie veel kleinere projecten zoals amigurumi’s, toen de wensenlijst van mijn dochters was afgewerkt ben ik grotere dingen gaan haken. Zoals sjaals en omslagdoeken. Ik vindt het leuk om patronen uit te pluizen, iets wat eerst leek alsof ik het niet zou kunnen, dat het dan wel lukt. Hou je haaks, Es maakt het

Comment Section

1 reactie op “Kerststress …


Door Laura op 11 december 2016

Oja echt super herkenbaar!
Een reminder dat we in zomer 2017 samen alvat beginnen met alles te haken wat we willen voor de kerst zou super zijn hahahaha.
Maarja mij kennende wordt de lijst dan ook weer groter…. zucht:-p
Bedankt voor je mooie blog weer en geniet van de dagen die komen gaat, het gaat tenslotte allemaal zo snel!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.