Gordijnringen omhaken - Breiclub.nl
Gordijnringen omhaken

Gordijnringen omhaken: En zo loop je op een zondag over een braderie langs de rommelmarkt en wat kom je tegen:

Een hele bak vol met houten gordijnringen!

 

Gordijnringen omhaken

Mijn lieve man begreep helemaal niets van mijn spontane enthousiasme en met hem waarschijnlijk heel veel andere mensen, maar ik ben er blij mee.

Voor een paar centjes ben ik nu in het bezit van dertig houten gordijnringen.

En die kun je toch leuk omhaken!

Je kunt er hangers van maken, bijvoorbeeld voor in de kerstboom.(Pas maar op, voor je het weet ben je hem aan hem weer aan het opzetten, ook al is het nu dertig graden buiten.) Fotolijstjes, bijtringen, etc.

Kleine projectjes die zorgen voor een leuk resultaat. 

Met verschillende accessoires pimp je het haakwerkje nog wat verder op. Zo krijg je steeds verschillende resultaten. Het omhaken van ringen is ook een goed manier om van je restjes garen af te komen.

Fotolijstjes

Als je van plan bent om er fotolijstjes van te maken, dan plak je gewoon een afbeelding aan de achterkant vast. Gebruik een stukje vilt om de achterkant mooi weg te werken.

Gordijnringen omhaken

Rammelaar

Kies je ervoor om een bijtring of een rammelaar te maken, houdt er dan rekening mee dat de ring niet te klein is of splinters heeft. Maak geen gebruik van veiligheidsoogjes. Hoewel de veiligheidsoogjes meestal goed vast zitten, is er altijd de kans aanwezig dat ze toch los schieten. Een risico dat we beter kunnen vermijden. Je kunt oogjes gewoon op het haakwerkje borduren.

Een kleine ring kun je wel gebruiken als bijtring, maar zorg dan voor andere materialen om de ring groter te maken, zodat deze niet meer in zijn geheel in de mond past.

Op de bijgevoegde foto zie je dat er gebruik is gemaakt van kralen. Ook deze kun je heel mooi omhaken.

Gordijnringen omhaken

Je maakt zo een heel uniek kraamcadeau. 

Rammelaars zijn ook leuk om te haken. Hiervoor heb je een rammelballetje of een rammelschijfje nodig. Deze plaats je in je haakwerkje. Zorg er wel voor dat je het haakwerk goed afsluit, zodat het balletje of schijfje er niet meer uit kan.

Je ziet dat er heel veel verschillende rammelaars te bedenken zijn. Natuurlijk heb je niet perse een gordijnring nodig om een rammelaar te maken. Het rammelballetje kun je ook in een knuffel stoppen.

Ik hoop dat ik jullie voldoende geïnspireerd heb en dat jullie nu snappen waar mijn enthousiasme voor gordijnringen vandaan komt.

Ik ben heel benieuwd naar jullie gordijnringprojectjes. Laat maar zien!

A v Kessel
Door

A v Kessel

op 07 Aug 2016

de rose rammellaar is echt prachtig, kan ik daar het patroon van krijgen

A den Ouden
Door

A den Ouden

op 25 Sep 2016

ik vind de rammelaars geweldig vooral die met de eekhoorn! zou ik daarvan patronen kunnen kopen?

Twienye
Door

Twienye

op 09 Aug 2016

De rose is ook leuk! Voor kleinzoon en -dochter onlangs een rammelaar met bijtring id vorm van een giraffe gemaakt; patroon van Pinterest :)

Reina koop
Door

Reina koop

op 29 Feb 2020

De eekhoorn is erg leuk , is het patroon te bestellen ? Vr groet Reina

Reactie plaatsen