Liefde is hartjes breien: een geweldig inspirerend boek - Breiclub.nl
Liefde is hartjes breien

Naar aanleiding van mijn vorige blog, waarin ik een hartjes patroon beschreven had, kwam ik in mijn boekenkast nog een boek tegen van Bente Presterud Røvik: Liefde is hartjes breien (van Tirion Creatief). Ik wist niet eens meer dat ik een boek had over hartjes breien!

Waarschijnlijk heb ik het boek een keer gekregen omdat ik, net als de schrijfster, helemaal gek van hartjes ben. Dus het is voor mij duidelijk: deze blog gaat over dit boek.
Haar hartjes worden ook rondgebreid, net zo als het patroon wat ik had beschreven. Alleen ook weer op een ingewikkelder manier, waarbij je ook steekmarkeerders nodig hebt. En die probeer ik juist zoveel mogelijk te vermijden. Ook de bovenkant van de bogen wordt aan elkaar gemaasd.
Wat wel weer handig is dat de hartjes in het midden tussen de bogen gevuld worden. Veel wordt weer goedgemaakt door de uitgebreide beschrijving. Het is een boek waaruit je weer erg veel inspiratie opdoet om leuke variaties te maken. Ook gaat ze in op het gebruik van verschillende materialen en stimuleert ook om jouw eigen hartje te creëren.

Groot, klein of in verschillende steken, Fair-isle of effen: het basispatroon blijft hetzelfde. Ook maakt ze gebruik van frutsels en fratsels (knopen, veertjes, poezieplaatjes, kraaltjes en nog veel meer). Geregeld komen er tips voorbij, van hoe het resultaat het mooiste wordt.  Zeker ook zeer bruikbaar bij andere soorten handwerkjes. Kussens, hangers, pannenlappen en zelfs een kettinghanger of fruitschaal worden als ideeën gelanceerd! Liefde is hartjes breien

Zelfs wanneer je een hartje ondersteboven keert heb je een leuk kippetje (voor pasen), een uiltje, pinguïns of kabouters. In totaal zijn het er 127 variaties, die er beschreven worden.

Kortom, een geweldig inspirerend boek met mooie foto’s. Nog steeds ben ik verbaasd dat ik vergeten was dat ik dit boek in de kast had liggen…..

Dus jullie snappen het wel: voorlopig ben ik nog niet klaar met de hartjes! Nog even en dan is het weer Valentijnsdag……, er is altijd wel een reden om een hartje te breien  ;-)

Louise Halma
Door

Louise Halma

op 06 Feb 2017

het is heel jammer dat er wekelijks geen patroon bij staat waarmee je zou kunnen beginnen. altijd maar weer downloden en voor 9.95 lid worden. daarom ga ik me nu uitschrijven. veel succes met jullie enthousiasme! mevrouw L.Halma

Reactie plaatsen