Knufl, leuke haakpakketten van Rosanne Briggeman - Breiclub.nl
Blog haakpakket Eenhoorn, van Knufl

Haken en baby’s zijn voor mij toch wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Misschien omdat ik leerde haken toen ik zwanger was, maar ook zeker omdat er gewoon zoveel leuke patronen te vinden zijn voor baby’s (en kinderen trouwens ook). Laatst kwam ik iets erg leuks tegen wat ik met jullie wil delen; een haakpakket van een Eenhoorn van Knufl.

Houten ringen

Ik kom dus vaak leuke patronen tegen voor baby’s en zo liggen er al een paar onafgemaakte haakwerkjes te wachten op een paar ogen of een houten ring. Want die moet ik dan weer ergens bestellen (geen handige wolwinkel binnen handbereik) en dat vergeet ik of het geld is op of ik weet niet goed welke te bestellen, ik bestel makkelijk de verkeerde maat.Knufl

Dus toen ik laatst op facebook op de pagina van Knufl de haakpakketten zag werd ik meteen enthousiast. Dat is wat voor mij, gewoon een pakketje met wat je nodig hebt, niet teveel restjes over en een super leuke rammelaar om bijvoorbeeld aan iemand cadeau te doen (mijn baby’s zijn helaas geen baby’s meer).

Knufl

 

Rammelaar Eenhoorn

Zo gezegd, zo gedaan, het pakketje besteld en ook al lekker snel binnen. Ik ontving een mooi klein doosje met daarin een duidelijk patroon uitgeprint op A4, en daarbij een zakje met alles wat ik nodig had. Het enige wat je zelf nog moet hebben is natuurlijk een haaknaald, wat vulling en een stompe naald is ook wel handig.

Maar verder zit dus alles erbij, de houten ring, de rammelkraal (ook zoiets wat ik nooit zo los zou bestellen, terwijl ik weet dat het tegenwoordig op veel verschillende plekken wel kan), allerlei kleuren wol en veiligheidsoogjes.

Aan de slag

Als eerste ben ik begonnen met alles uit het zakje halen natuurlijk. Hierna begon ik met het hoofdje. Ik heb zelf met haaknaald 2,5 gehaakt omdat ik best wel los haak (dat denk ik althans omdat dit soort haakwerkjes bij mij anders er niet zo mooi uit komen). Maar daar ben je natuurlijk vrij in. In het pakket zit echt wel ruim genoeg garen, mocht je de mist in gaan of losser haken dan is er echt geen man overboord.

Het patroon is duidelijk omschreven en het haken van de rammelaar gaat super snel. Al gauw was het hoofdje klaar en kon ik aan de haartjes beginnen. Erg leuk om van die krulletjes te haken, dit had ik nog nooit eerder gedaan. Nog een mooie hoorn erbij en de volgende dag ben ik begonnen aan het stukje voor om de houten ring.

Afwerken

Het afwerken is iets wat je natuurlijk wel zelf onder de knie moet hebben. Het is niet mijn hobby, dat is toch echt het haken zelf. Maar op zich als het dan weer klaar is, ben ik altijd wel heel blij met dit soort haakwerkjes.

De restjes die ik over heb gaan de la in en de rammelaar gaat op een veilig plekje tot er een bestemming voor komt, want anders weet ik zeker dat mijn dochter hem inpikt. Iets met zulke mooie glitterharen is niet te weerstaan.

Knufl

 

Nog veel meer leuke patronen

Op de site van Knufl vind je nog veel meer leuke patronen. Er zijn er zo een aantal die mij erg aanspreken, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Knufl

Het allerleukste patroon van een knuffel vind ik denk ik wel die van Schotse Hooglander Bruce, maar dat komt denk ik omdat ik Schotland een fantastisch land vind.

Er zijn patronen van knuffels, miniknuffels, rammelaars, knuffeldoekjes, en dus de haakpakketten. De pakketten zijn er van de eenhoorn, een leeuw, een neushoorn en een koe.

 

De site van Knufl is van Rosanne Briggeman. Meer informatie kun je natuurlijk zelf op de site vinden, ik zou zeggen ga snel eens kijken als je op zoek bent naar een leuk patroon!

 

Welk patroon is jouw favoriet?

 

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen