Haakkalender 1.0, echt een aanrader voor iedereen die haakt.
Haakkalender 1.0

Ik ben lid van allerlei sites op facebook, waaronder ook verschillende haaksites natuurlijk. Van Breiclub.nl ben ik uiteraard ook lid. Ik zit dagelijks veel op facebook en natuurlijk komt dan ook geregeld de advertentie voorbij van de haakkalender.

Al verschillende keren zitten twijfelen ga ik hem kopen of niet, steeds maar niet gedaan. Na een aantal weken toch maar overstag gegaan en heb hem toch aangeschaft.

Haakkalender 1.0Het is echt een aanrader voor iedereen die haakt. Het enige minpuntje vind ik, dat je geen ruimtes hebt om te schrijven, maar dat mag de pret niet drukken. Iedere dag als je een bladzijde omslaat krijg je een gedeelte van een patroon. Als je de kalender uithebt heb je 26 leuke dingen gehaakt.

Er staan allerlei dingen in van simpel tot moeilijkere dingen. Deze haakkalender is de eerste editie. Er staat geen jaartal op zodat je iedere maand ermee kunt beginnen. De iniatiefneemster van de haakkalender 1.0 is Babette Nijhof, tevens oprichtster van Breiclub.nl.

Haakkalender 1.0

In de kalender staan heel veel verschillende dingen in. Zo begin je in Januari met een lekkere warme sjaal, wanten en sokken. Lekker voor de koude wintermaand. In Februari ga je voor pasen leuke eierdopjes maken, vrolijke onderzetters met bijpassende placemats.

Haakkalender 1.0

In Maart komt er een heel vrolijk uiltje voorbij.

Haakkalender 1.0

In April worden er pannelappen gehaakt, een ovenwant en onderzetter. Alle drie in dezelfde stijl gemaakt. In mei staat er een Ayaka top op de planning. In juni komt er een gezellig Ibiza tasje voor de zomer, en een hippe rok hoort natuurlijk ook bij de zomer. In Juli is er gekozen voor een Kokeshi Doll (super schattig), en mijn favoriete fruit zit er gelukkig ook bij, lekkere aardbeien met slagroom.

In Augustus een gezellig kleedje voor op tafel, waar je met suikerwater ook een mandje van kan maken, leuke planthangers, schattige espadrilles voor baby’s, gehaakte armbanden.

Haakkalender 1.0

In September leer je hoe je een randje aan een gastendoekje haakt, haak je een babydekentje. In Oktober komt er een kabouter voorbij, te maken in een mannetje of vrouwtje, en daar hoort dan ook nog een paddenstoel bij. In November kun je alvast voor de kerst beginnen met een kerstslinger. In December gaan we verder met kerst en gaan we beginnen aan kerstengeltjes, voor de kou lekkere beenwarmers en een heerlijk warme baret.

De ontwerpers van de patronen zijn:

  • Kristel Heijndijk-Douze: Paasitems, Ibizatasje, Kokeshipop, aardbeien en slagroom, planthangers, doiley schaal, baby espadrilles, omgehaakte gastendoekjes, babydeken en de kerstengeltjes.
  • Carmen Jorissen: Uil, zomerse top en de kabouters.
  • Bianca Boonstra: Vingerloze wanten, sokken, beenwarmers en muts.
  • Elleke van der Molen: Granny sjaal en kerstslinger.
  • Gonny Albers: Rok.

Voor mij is de kalender echt een aanwinst en zal er zeker veel uit maken.

Hebben jullie de kalender ook al? En hebben jullie er al iets uit gehaakt, ik ben benieuwd.

danny
Door

danny

op 18 Dec 2016

ik heb het gekregen met sint nicolaas hij is erg leuk haal er veel uit

Marijke
Door

Marijke

op 18 Dec 2016

Komt de haak kalender wel weer? zou me daar graag voor opgeven.

Sigrid
Door

Sigrid

op 29 Dec 2016

Ik zou ook nog graag een kalender willen kopen. Komt er nog een herdruk?

Reactie plaatsen