Bobbelsteek in leuke regenboogkleurtjes, zo haak je hem - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het stekenalfabet: De bobbelsteek

Ik ben bezig met een leuke CAL die 14 weken duurt. Eigenlijk wordt het project een sjaal, echter ik wil hem gaan gebruiken op onze eettafel (net de inrichting gedeeltelijk vernieuwd). Ik heb voor dit project een officiële CAL kit gekocht met hierin 10 bollen van de hoofdkleur (bij mij anthraciet) en 10 regenboogkleurtjes. Dit weekend ging het binnen de CAL alleen nog maar over de Bobbelsteek, wel of geen bobbel, hoe te maken enz.

Ten eerste wat is de bobbelsteek, dat ga ik uitleggen.

De bobbelsteek

In dit patroon gaat het als volgt:

  • 3 vasten haken met de hoofdkleur (in mijn geval anthraciet, dan de bobbelsteek in een afstekende kleur)
  • overschakelen naar een andere kleur, draad over de naald, lus ophalen en door 2 lussen op de naald halen, dit nog 4x herhalen zodat je 6 lussen op je naald hebt staan
  • dan de draad door alle lussen halen en nog een extra strakke losse er bovenop haken
  • hierna weer 3 vasten in de hoofdkleur en dan weer een bobbelsteek

bobbelsteek

De foto’s en commentaren waren niet van de lucht en facebook wordt er mee overspoeld. Bij de een ging het kronkelen, bij een ander werd het plat, weer een ander had het al 3x uitgehaald en ga zo maar door. Ik had op zich wel mijn hele weekend kunnen vullen met het lezen van Facebook, maar tja dat laat het huishouden dan ook weer niet toe.

bobbelsteek

O wat ben ik nieuwsgierig naar het volgende patroon dat a.s. woensdag vrij komt. Wat worden hier de strubbelingen. Ik heb vernomen dat we dan gaan haken en hier later op borduren (dus over de vasten heen).

Ik hoop dat deze eerste blog jullie aanspreekt.

Over de schrijver
Ik ben Harriët, 46 jaar oud, getrouwd en moeder van 2 zonen (9 en 13 jaar). Als huisdieren wonen er 2 katten bij ons in huis (1 kater van bijna 16 jaar oud en een lief poezendametje van ongeveer 10 maanden oud), wat natuurlijk wel eens lastig is met de bollen wol (tja je kunt er natuurlijk mooi mee spelen). Wij wonen in het mooie Apeldoorn op de rand met het bos. Momenteel haak ik veel, maar breien is ook geen probleem.
Tineke
Door

Tineke

op 13 March 2017

Hallo Harriët, Leuk dat je meedoen aan een CAL sjaal maken. Lijkt me ook wel leuk om mee te doen. Kan ik de CAL online vinden?

Harriet Brouwer
Door

Harriet Brouwer

op 13 March 2017

Beste Tineke, Je kunt op Facebook zoeken op Scheepjes Cal. Het is een besloten groep. Maar je kunt je aanmelden als lid.

Reactie plaatsen