Opvallende schoentjes: leuke & gekke babybooties haken - Breiclub.nl
Boekenreview: Leuke & gekke babybooties haken

Bij een bekende boekhandel kwam ik dit enthousiast-makende boek tegen, nl: leuke & gekke babybooties haken. Nu ben ik altijd al een fan geweest van opvallende dingen, maar wat is er nu leuker dan opvallende schoentjes aan de voeten van je schattige baby of kindje?

Om jullie een goede indruk te geven over wat voor diverse booties hierin verwerkt zijn neem ik jullie mee in de voor mij meest opvallende en leuke booties uit dit boek.

Ten eerste de cover: die nodigt uit tot blijheid… en trek in wat lekkers! De hamburgerslofjes vallen erg op.

In dit boek staan maar liefst 30 verschillende booties van verschillende ontwerpers. Zo zie ik de namen “Emma Varnam” en “Dedri Uys” meerdere keren voorbijkomen.

Emma Varnam is een Engelse ontwerper met haar eigen website. Ze geeft aan in meerdere boeken voor te komen, waarvan leuke & gekke babybooties haken maar een klein onderdeel is. Ze heeft meerdere gratis patronen van sleutelhangers tot accessoires, ze is heel veelzijdig.

Je vind de patronen hier: http://emmavarnam.co.uk/patterns/

Dedri Uys is een heel veelzijdig ontwerper die veel diverse dingen ontwerpt. Ze beschikt over heel veel patronen, betaald en onbetaald. Zo kwam ik veel dekens tegen, granny’s en kinderspeelgoed.

Het patroon wat jullie echt even moeten zien is deze: http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/free-crochet-patterns/shorn-crochet-sheep-little-zoo-animal/

Wat een leuke schaapjes! Wie weet net klein genoeg als tassenhanger.

Dan nu het boek. Omdat er meerdere ontwerpers meegewerkt hebben aan dit boek is er veel diversiteit. Zo gaat het van dieren tot monsters, en van hamburgers tot ijsjes. Voor ieder wat wils.

Als ik door het boek blader blijf ik direct hangen bij het patroon van de zeester-sandalen. Super geschikt voor een klein meisje met een schattig jurkje als outfit

opvallende schoentjes

 

De vossenvoetjes vallen me ook direct op. Deze zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes en echt om op te vreten.

opvallende schoentjes

 

Ook de inktvistenen trekken mijn aandacht. Toevallig he? Het thema dieren en zee blijkt mij erg op te vallen. Deze booties zijn zo ontzettend origineel, en door het kleurcontrast zijn ze ook erg opvallend. Je baby heeft zo echte eye-catchers aan zijn voetjes.

opvallende schoentjes

 

Als je op zoek bent naar een origineel cadeau op een babyshower, een opvallend schoentje aan de voetjes van je baby, of je hebt gewoon zin om iets heel erg leuks te haken, is dit boek het perfecte boek.

Er zit een duidelijke omschrijving bij over de gebruikte steken. Zo kan je best goed uitpuzzelen wat ze nu precies van je verwachten. Doordat babyschoentjes natuurlijk klein zijn kan het een gepriegel worden met al die kleine onderdelen, maar ach wat geeft dat.

Het liefste zou ik ze allemaal gaan maken en op een plankje naast elkaar zetten. Iedere dag een ander paar aandoen. Het allerliefste wat ik zou willen is dat ze dit boek vertalen naar een versie voor volwassenen, wat zou dat ontzettend leuk zijn! Ik denk dat de verkoop dan door het dak zou schieten, ik zou hem in ieder geval gelijk kopen.

Ben je creatief? Houd je van apart en opvallend? Vind je priegelen niet erg en heb je wat eigen ideeën? Dan is dit boek echt geschikt voor jou!

Hebben jullie als eens babybooties gehaakt?

En zo ja wat voor booties?

Reactie plaatsen