Alle kleuren van de regenboog 🌈
Alle kleuren van de regenboog 🌈

Ineens gaat het de laatste dagen over de regenboogvlag. Heel belangrijk, alle aandacht hiervoor. De kleuren van de regenboog: alle kleuren zijn mooi en goed!

Het is ook nog eens een prachtig symbool, de regenboog!

Ik keek eens in m’n voorraad en ze bleken allemaal aanwezig te zijn, de regenboogkleuren:

Ik deel graag wat ideeën om met deze kleuren te haken.

Ik heb eerst een kleine “regenboogvlag” voor deze blog gehaakt. 27 losse, en dan steeds 2 toeren van 25 halve stokjes per kleur, elke toer eindigt met 2 keerlossen:

Bijna 10 jaar geleden haakte ik een slinger van grannyvlaggetjes met deze kleuren. Ik maakte toen heel weinig foto’s en de kwaliteit van deze foto is niet geweldig. Toch goed genoeg om het idee te laten zien:

Je ziet dat ik steeds vier toeren haakte per vlaggetje en een vaste volgorde aanhield. Ik maakte het als cadeau voor de juf van m’n zoon, een slinger met 21 vlaggetjes. Zoon zat toen in groep 8 en in de klas zaten 21 kinderen. Een kleurrijk bedankje voor een heel leuk schooljaar!

Je kunt natuurlijk ook effen vlaggetjes haken, gewoon driehoekjes haken. Leuk om er een randje omheen te haken met een van de andere kleuren. Je begint met 3 lossen, die laatste losse is een keerlosse, in de andere 2 lossen haak je een vaste, de toer eindigt met een keerlosse.

In toer 2 haak je in elke steek 2 vasten. Dan zijn het er 4, daarna een keerlosse.

In toer 3 en alle volgende oneven toeren: een vaste in elke steek, eindig met een keerlosse.

Toer 4 en alle volgende even toeren: 2 vasten in de eerste én laatste steek, in alle andere steken 1 vaste, eindig met een keerlosse.

Haak door tot je het groot genoeg vindt.

Voor het randje rondom haak je een rij vasten, op de hoeken 3 vasten in een steek.

Zo’n rij vlaggetjes is een prachtig vakantieproject, leuk zo’n slingerlijn aan de tent of caravan!

De regenboog zelf mag niet ontbreken. In deze blog (https://breiclub.nl/over-haken/regenboog-haken/) vind je een leuke manier om er zelf een te haken. En op het wereldwijde web zijn nog meer patronen te vinden.

Zelf ben ik nu hartjes aan het haken met wat restjes. Als het bolletje op is, pak ik gewoon de volgende kleur. Kijk dan, zo vrolijk!

Hartjes in regenboogkleuren, want liefde is altijd goed.

Ik haak nog even verder, wat doe jij?

📷 + © Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Reactie plaatsen