Top 10 gebreide truien en vesten | inspiratie
Top 10 gebreide truien en vesten | inspiratie


Het is november en dat betekent dat het najaar in volle vaart aanwezig is. De gasprijzen liegen er niet om, dus we denken wel twee keer na voor we de thermostaat op 20 graden Celsius zetten. Veel liever hullen we ons in wollige truien en warme vesten onder een zacht kleed met een heet kop thee en een gevulde kruik. Om de koude dagen aangenamer te maken laten wij van De Breiclub je vandaag onze top 10 gebreide truien en vesten ter inspiratie zien. 

#1 Groene coltrui | C&A 

We beginnen met deze groene coltrui van de C&A met een simpele basissteek. Een trui zoals deze krijg je door verdraaid recht te breien. De afhangende schouders, de wijde mouwen en de volle col maken van deze trui een echt winters item dat je met liefde aan je eigen kast toe zult willen voegen. 

#2 Blauw gilet | Cotton Club 

Een grof gebreid gilet is hét najaarsitem van 2022 dat iedereen in de kast wil hebben hangen. De opzet van dit gilet van Cotton Club bestaat voor het grootste deel uit de ribbelsteek. De schoudervulling en de afwijkende onderkant geven dit gilet een speels effect. Een gilet breien vormt geen obstakel voor de doorgewinterde breier. 

#3 Roze trui | Selected Femme

Het soort steek is belangrijk om te bepalen, maar ook over de soort wol moet nagedacht worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een trui te breien die (deels) uit mohair bestaat. Mohair is een luxe wolsoort die zacht aanvoelt. Deze roze trui van Selected Femme bestaat voor meer dan dertig procent uit mohair. Mohair geeft deze trui zijn pluizige look. #4 Beige vest | Cotton Club 

We blijven nog even bij het merk Cotton Club met dit vest in een grof gebreid kabelpatroon. Deze breitechniek vraagt de nodige expertise, maar het gedraaide kabelpatroon kan zeker dienen als inspiratie voor een van jouw nieuwe breiprojecten. 

#5 Gestreepte trui | Vila

Deze gestreepte trui van Vila heeft een leuk structuurmotief dat bestaat uit verschillende zogenoemde nootjes in twee verschillende kleuren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een soortgelijke trui in één kleur te breien, want het gebreide structuurmotief geeft de trui al zijn speelse uiterlijk. 

#6 Lila trui | Munthe 

De trui van het merk Munthe zal ons waarschijnlijk niet warm door de winter helpen, maar het biedt ons wel weer een alternatief op de ‘standaard’ mouwen. Daarnaast verandert deze trui min of meer van kleur, omdat er hier en daar een blauwe steek te bespeuren valt. Uiteraard kun je de kleur geheel naar wens aanpassen, maar inspirerend is het zeker. 
#7 Lichtroze spencer | YAS

Dat de kabelsteek ook op een subtiele manier in een breisel verwerkt kan worden, bewijst deze lichtroze spencer van het merk YAS. Spencers geven net dat beetje extra aan een outfit, want de mouwen van een mooie top of blouse komen er mooi onderuit. Het breien van een spencer is een mooie opstap naar een volledige trui. 

#8 Okergeel vest | Sissy Boy

Dit okergele vest van Sissy Boy is opgezet met een ajoursteek. Wellicht minder warm dan de andere breisels, maar daarom niet minder leuk om uit te proberen. Een speels ajourpatroon oogt over het algemeen wel chiquer dan een dik breisel. 

#9 Blauw vest | Zusss

Het blauwe vest van Zusss inspireert ons door de lange pasvorm en het ceintuur. Je kunt jouw vest zo lang maken als je zelf wilt en wat let je om er direct een ceintuur bij te maken van de overblijvende wol. Soort steek en wol is volledig aan jou, maar hoe langer het vest hoe meer je je kunt verwarmen aan de stof. #10 Lila vest | Asos Edition 

Dit vest van Asos Edition is gebreid met een dikke draad en biedt een heel nieuwe inspiratiebron voor het breien van een vest. De armen zijn breder gemaakt en lopen smal af en het vest is korter dan de standaard lengte. Uiteraard kun je hier flink mee variëren, maar het gebruik van het dikkere draad heeft ons zeker geïnspireerd. 

 


Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten steken en materialen die je kunt gebruiken om voor jezelf de ideale trui of het ideale vest te breien. Of ga je toch voor een spencer of gilet? Wij zijn benieuwd of jij al begonnen bent met een project om jezelf warm de winter door te helpen. Waar haal jij vaak jouw inspiratie vandaan? 


 Reactie plaatsen