Haakbenodigdheden makkelijk en veilig opbergen
Haakbenodigdheden makkelijk en veilig opbergen

Een hele tijd terug schreef ik over de top 5 haakbenodigdheden voor iedereen dit graag haakt of wil beginnen met haken. Toentertijd stipte ik even kort aan dat het aanschaffen van een opbergbox om al je haakbenodigdheden en overige materialen in op te bergen verstandig is. Vandaag gaan we dieper in op het netjes opbergen van onze haakbenodigdheden. Dit is niet alleen verstandig en georganiseerd, maar wordt ook steeds leuker vanwege de verschillende beschikbare opbergmogelijkheden die er zijn. De Breiclub zet de leukste opbergmogelijkheden voor je op een rij. 

Haakbenodigdheden opbergen | opties

Wellicht heb je jouw haakbenodigdheden en overige materialen momenteel in een losse mand en als dit voor jou prima werkt, dan is dat helemaal prima. Echter, er zijn verschillende opties voor het opbergen van jouw haakspullen. Niet enkel wat betreft soort opbergmogelijkheid, van een etui tot een bureauhouder met verschillende vakjes, maar ook wat betreft uiterlijk en vrolijke printjes.Tips voor het opbergen van haakspullen 

Soms zie je tussen de bomen het bos niet meer. Sinds je bent begonnen met haken heb je een indrukwekkende verzameling aan haakspullen en overige materialen bij elkaar gespaard. Om het overzicht te bewaren hebben wij van De Breiclub een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het opbergen van jouw haakspullen, zodat je het overzicht in jouw verzameling terugbrengt. 

  • Houd categorieën bij elkaar. Je zou eventueel de categorieën aan kunnen houden van de top 5 haakbenodigdheden uit de eerdere blog: haaknaalden, scharen, steekmarkeerders en toeren/stekenteller, borduurnaalden, garen; 

  • Bewaar jouw haakspullen en overige materialen op één plek. Er is niks zo vervelend als zoeken naar iets wat je nú nodig hebt, zorg er daarom voor dat je al jouw haakspullen op één plek hebt; 

  • Als je verschillende dozen gebruikt voor jouw haakbenodigdheden, plak dan eventueel etiketten op de dozen met de categorie of een andere tekst en uitleg. 

Opbergmogelijkheden voor jouw haakspullen

Wij gingen het internet op en namen jou de schone taak van het zoeken naar de handigste opbergmogelijkheid voor jou alvast uit handen, zodat jij weer sneller kunt starten met waar het echt om draait, het haken zelf! 

Garenhouder

We beginnen niet direct met de meest praktische optie, maar wel met een optie waar ons hart sneller van gaat kloppen. Stel jij jouw haakspullen graag tentoon, dan is een garenhouder wellicht de juiste opbergmogelijkheid voor jou. Deze optie is wellicht niet direct een opbergmogelijkheid als wel een manier om jouw haakspullen op een mooie manier neer te zetten op jouw bureau. 

Haaketui 

Een haaketui is handig voor het opbergen van jouw haaknaalden en eventueel een schaar. Haaknaalden zijn niet bepaald scherp, maar het kan toch onhandig zijn als jouw garen en haaknaalden in één bak bij elkaar worden gestopt. Om ervoor te zorgen dat jouw haaknaalden niet met jouw garen in de knoop kopen, kun je jouw haaknaalden het beste bewaren in een haaketui. 


Je kunt een haaketui eenvoudig op internet kopen of in winkels voor haak- en breibenodigdheden, maar het is ook mogelijk om jouw eigen haaketui te haken. In deze video van Vonnes Creaties laat Vonne uitgebreid zien hoe je dit doet. Bureauhouder

Een bureauhouder is een andere manier om jouw haakbenodigdheden en andere materialen in op te bergen. Zo heeft Ikea een bijzonder handige bureauhouder die je kunt dichtklappen. Deze bureauhouder heeft een groot open vak waar je eventueel jouw garen kunt bewaren en andere kleine vakjes voor steekmarkeerders en toeren/stekenteller en borduurnaalden. De haaketui met haaknaalden en eventueel een schaar kun je hier ook makkelijk in kwijt. 

Gereedschapskist 

Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat jouw verzameling te uitgebreid is voor een haaketui en/of een bureauhouder. Een gereedschapskist is wellicht niet direct het eerste waar je aan denkt voor het opbergen van jouw haakbenodigdheden en overige materialen, maar een effectieve manier om jouw spullen te organiseren, is het wel. Met de verschillende vakjes en opbergplekken in een gereedschapskist vinden jouw haaknaalden, scharen, steekmarkeerders en toeren/stekenteller, borduurnaalden en garen allemaal een overzichtelijke opbergplek. 


Heb jij de juiste opbergmogelijkheid voor het bewaren van jouw haakbenodigdheden en overige materialen gevonden? Wij van De Breiclub kunnen eigenlijk niet kiezen. Gelukkig hebben we zoveel haak- en breispullen dat we ook genoeg opbergers voor onze haak- en breibenodigdheden nodig hebben. 

Linda
Door

Linda

op 20 Nov 2022

Humor, ik heb juist een mega kast gekocht om al mijn creatieve spullen kwijt te kunnen. Ik heb tien jaar geleden leren breien en haken en een gereedschapskist was al snel te klein!

Hetty Otto
Door

Hetty Otto

op 21 Nov 2022

Hallo allemaal. Wat een geweldige tips allemaal! Ik ben daar super blij mee. Ik had een plastic doos gekocht bij Zeeman als opbergen van kleine spullen. Ik kan deze goed gebruiken voor mijn haakspulletjes.

Ingrid Castelijns
Door

Ingrid Castelijns

op 14 Jun 2023

Ik heb een kleine plastic doos van de Action voor het opbergen van mijn haaknaalden en ander klein haak spul. En een groter plastic box met deksel voor mijn haakgaren en wolopwinder.

Reactie plaatsen