5 onverwachte voordelen van haken
5 onverwachte voordelen van haken

Eigenlijk haak ik al zo’n 20 jaar. Maar de laatste tijd ben ik eens aan het nadenken over de onverwachte voordelen van haken. 5 daarvan wil ik met jullie delen in deze blog.

  1. Haken is goed voor de lijn

Nu denk je misschien: wat een onzin, want je zit te haken. Dus veel beweging krijg je niet tijdens het haken.

Maar als je haakt heb je allebei je handen nodig. Dus heb je geen hand over om koekjes, chips, chocolade, snoep, kaas, of wat voor lekkers dan ook te eten.

Het gebeurt echt heel vaak dat ik zo lekker aan het haken ben dat ik gewoon mijn zin in lekkers vergeet. Mijn lievelings chips is chipito kaas chips, die gaan echt niet samen met haken want dan wordt alles oranje. Reken uit je winst.

  1. Tv kijken samen met je partner/kinderen is niet meer saai

Ik ben zelf groot fan van sport op tv. En ik kijk er dan ook graag naar. Maar ja niet elke voetbalwedstrijd is even interessant. Dus ben ik altijd ondertussen aan het haken en kijk ik met een scheef oog naar de wedstrijd.

Nu is mijn man niet zo van het soort kijken. Dus voor hem maakt het niet uit. Maar ik weet dat veel vrouwen er meestal niet zo veel aan vinden. Maar ze toch gezellig op de bank willen zitten bij hun partner. Pak er een haakwerkje bij en het is niet meer saai. Mocht je partner bij wensen dat je af en toe wat commentaar geeft pak dan een haakwerkje waarbij je niet zoveel hoeft te tellen.

Dit geldt ook voor de zoveelste aflevering paw patrol kijken met de kinderen. Het wordt echt een stuk leuker als je zelf lekker aan het haken bent. Desnoods een knuffel van paw patrol zodat je het kunt verantwoorden tegenover je kinderen.

  1. Wachten is een stuk minder saai

Als ik weet dat ik ergens moet wachten neem ik heel vaak een haakwerkje mee. Ik zorg ervoor dat het niet een groot werk is en ook niet iets waar ik goed voor moet tellen. Dus ik vind een sok of een mutsje een goed project om mee te nemen voor als ik moet wachten. Echt zo wordt wachten bij de tandarts of bij zwemles echt een stuk minder saai. En ben je eigenlijk teleurgesteld wanneer je aan de beurt bent.

Mijn haakwerkje wat ik meenam naar de tandarts paste ook nog een super goed bij de bank daar.

  1. Je zit nooit verlegen om een cadeau

Er is altijd wel een gelegenheid om een gehaakt cadeau te geven. Zoals de geboorte van een baby. De opties om voor een baby te haken zijn eindeloos. Zoals mutsjes, bijtringen, speenkoorden, knuffeltje. Van deze dingen zou je ook een voorraadje kunnen haken. Zodat je altijd wat hebt liggen als er een baby wordt geboren. En zoiets als een speenkoord of een mutsje past ook nog eens in een envelop. Let overigens wel op dat de dingen die je haakt ook echt veilig zijn voor een baby.

Je kan het nog persoonlijker maken door de naam van de baby op bijvoorbeeld een bijtring te borduren.

Maar ook voor volwassenen zijn er natuurlijk veel dingen die je als cadeau kunt haken. Zo heb ik al meerdere keren een mooie deken of een omslagdoek gegeven. Deze projecten moet je wel even in het voor plannen anders kom je in tijd nood (zoals ik)

Dit setje heb ik aan een moeder gegeven die net bevallen was. Voor haar wasbare wattenschijfjes en een gezichtendoekje. En voor de baby een bijtring.

  1. Je hebt een stuk minder stress

Ik kom zelf helemaal tot rust als ik aan het haken ben. Mijn gedachten gaan dan lekker naar het haken toe. En voor de rest vergeet ik alles. Soms wel eens tot ergernis van mijn man. Haken helpt mij dus echt om even helemaal tot rust te komen. Dus ben je gestrests pak een niet te moeilijk haak werkje en ga lekker gedachteloos haken.

Reactie plaatsen