De gele vlieger
De gele vlieger

De Gele Vlieger


Afgelopen week zag ik een ontzettend schattig gehaakt chinees poppetje voorbij komen op Instagram.
Na wat speurwerk kwam ik in contact met Sarie Hendriks die voor Stichting de Gele Vlieger deze poppetjes haakt. Het is een ontzettend mooi doel dat wel wat extra aandacht hiervoor kan gebruiken.

Stichting De Gele Vlieger
Stichting de Gele Vlieger is door een aantal adoptiemoeders van Chinese kinderen opgericht. Het doel van de stichting is het ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor kinderwelzijn in China, maar in het bijzonder Fosterhome BaiHua Kids. Hier wonen kleine kindjes met een medisch probleem. Ze krijgen hier de zorg die ze nodig hebben en elders in China niet zo snel zullen ontvangen. Dit kindertehuis wordt gerund door de Nederlandse Jet Xia Ye , en zij is totaal afhankelijk van giften en donaties en dat is zwaar , heel zwaar.

Sarie Hendriks
Om de kinderen en dit Fosterhome financieel te ondersteunen zoekt de Stichting sponsoren en donoren en zet het verschillende acties op touw, bv door op markten en evenementen te staan met een kraam om leuke spulletjes te verkopen. Sarie Hendriks zelf moeder van 2 dochters uit China en een kindje sponsort uit het Fosterhome is sinds 1 mei jl. een nieuw project gestart ‘Chinese poppetjes haken’. Wat ze niet verwacht had maar wel heel leuk is, is dat het nu al een groot succes is.

Met het kopen van dit Chinese poppetje steun je direct een kindje in het Baihuakids Fosterhome. Elk poppetje is uniek en bijzonder en staat symbool voor deze kinderen.
Sarie is het haakproject gestart met haar moeder, die het garen hiervoor sponsorde. Nu blijkt dat de poppetjes zo’n succes zijn kan ze er niet meer alleen tegenaan haken, ze worden al op bestelling gemaakt en verhuizen zelfs naar Zweden.

Op 22 juni staat een groot adoptie evenement gepland en de stichting is hier met een kraam aanwezig. Het zou het toch mooi zijn om deze poppetjes te kunnen verkopen zeker nu ze zo’n succes zijn. Nu krijgt Sarie hulp van een aantal mede-haaksters om een voorraad poppetjes te haken maar dat mogen er natuurlijk altijd meer worden.

Ook doet Sarie een oproep voor haakgaren nr 2.5 – 3 (geen wol of acryl) alle kleuren zijn welkom, maar het liefst frisse kleuren en zwart.

Heb jij tijd en zin om Sarie en hiermee de kinderen uit het Fosterhome te helpen dan staat het gratis patroon hieronder gedeeld :
https://drive.google.com/file/d/0BzfQiRAuh84eT2tNMGZUVlFDb1E/view
je kunt ze verzenden naar :
Sarie Hendriks Huurmansweg 1a 7447 EA Hellendoorn
Uiteraard is het vrijwillig en kosteloos.

Wil je liever een popje kopen (ze zijn €5 per stuk) of garen doneren dan kan dit via de Stichting de Gele Vlieger.

Sarie ik wens jou en je mooie doel heel veel succes voor nu en in de toekomst en ik hoop dat dit blog een beetje kan bijdragen aan de bekendheid hiervan.

Benieuwd hoe mijn Chinese Poppetje is geworden kijk dan op mijn Facebookpagina

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens voor een goed doel haakt en welke dit is, laat het me weten in de reacties.
Tot volgende week!!

Groetjes Roelke

Rc.styledoetinchem.

 

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Jun 2019

Wat een leuke popjes en wat een mooi doel! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen