3 verschillende konijnen haken
3 verschillende konijnen haken
10 oktober 2019 

3 verschillende konijnen haken

3 verschillende konijnen haken

In deze blog wil ik graag 3 patronen delen van verschillende konijnen. Deze zijn alle drie geschikt voor baby’s.  

Gebruikte materialen

Altijd als ik iets voor baby’s haak gebruik ik katoen. Heel soms merino wol. Altijd natuurlijke materialen dus. Voor de vulling gebruik ik polyester vulling. En als iemand echt alleen natuurlijke materialen wil gebruik ik wolvulling. Ik gebruik meestal een haaknaald kleiner dan dat aangegeven staat op de wikkel zodat er geen gaatjes ontstaan waaruit baby’s de vulling kunnen trekken. Ook kies ik ervoor om ogen en neusjes te borduren. 

Konijnen rammelaar

Ik begin met een rammelaar. Het patroon staat in het engels, maar het is heel simpel te volgen. Het is een basis patroon waarmee je heel veel variatie kunt aanbrengen door andere oren en ogen te maken. Ik heb zelf alleen nog maar het konijntje ervan gehaakt. Het patroon komt van amigurumi today

In het hoofdje heb ik een rammelschijfje gedaan zodat het een echte rammelaar wordt. 

Konijnenoortjes

Dit is een heel makkelijk patroon om te haken. En wat ik ook wel fijn vind je hebt geen vulling nodig. Wel een bijtring. Pas goed op dat er geen splinters in het hout zitten. Het beste kun je bijtringen gebruiken die een certificaat hebben. 

Het patroon heb ik van ikmetliefde. Je zou ervoor kunnen kiezen om knisperfolie in een oortje te doen. De oortjes haak je in een keer dus er is ook niets wat je aan elkaar moet naaien. 

Konijnen knuffel

Dit is persoonlijk wel een beetje mijn favoriet. De konijnen knuffel. Ik heb zelf het patroon iets aangepast en haak de armen en de benen wat langer. Zodat een baby ze nog beter vast kan houden. Ook heb ik het jurkje wat in het originele patroon staat weggelaten. Zelf vond ik dat iets te tuttig. Ik heb hem meerdere keren gehaakt. Ook een keer met merino wol. Dat is die in petrol kleur. Maar ook in het roze is ie natuurlijk super schattig.

Het patroon heb ik van madebylittle.

Welk konijn is jouw favoriet? 

En mocht je deze konijnen nou niet leuk vinden, op internet zijn er nog talloze patronen te vinden van konijnen. 

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Taetske en haken is echt mijn grootste hobby. Ik haak eigenlijk al vanaf mijn 10e. Ik heb het haken geleerd van mij beppe (oma). Elke avond zit ik wel met een haakwerkje op de bank. Overdag werk ik of zorg ik voor mijn twee kleine kindjes. Ook kan ik een beetje breien. Maar dat wil ik nog beter leren te doen. Dus dan komt de breiclub goed van pas. Doormiddel van mijn blogs wil ik jullie laten zien wat ik allemaal leuk en interessant vind. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken op haak- en breigebied.
Reactie plaatsen
Your information is safe with us