Wolwinder kopen of niet? - Breiclub.nl
Wolwinder kopen of toch niet?

Al een tijdje stond ik in twijfel om een wolwinder te kopen. Natuurlijk is de wol die ik koop eigenlijk altijd al opgewonden in een bolletje.

De strengen ging ik altijd snel voorbij, want alhoewel heel mooi, met de hand tot een bol oprollen zag ik niet echt zitten. En de keus was vaak al moeilijk genoeg tussen al dat moois, en al die leuke projecten die ik nog wil gaan doen.

Ik vertel je vandaag alles over mijn wolwinder én wat ik ervan vind!

Dus als ook de strengen een optie zijn, heb ik nog meer keus, en dus nog meer dingen die op mijn to do lijstje komen (die nooit korter wordt). Maar alle logica die ik mezelf voorhield ten spijt ben ik overstag gegaan en heb voor mezelf een wolwinder gekocht. En ik ben maar wat blij met dit geweldige apparaatje.

wolwinder

Doorslaggevend argument

Het argument wat uiteindelijk voor de definitieve aankoop heeft gezorgd kwam voort uit mijn nieuwe liefde voor het breien van sokken. Alhoewel ik altijd heb geroepen dat ik dit nooit zou gaan doen, kon ik het toch niet laten om het een keer te proberen en sindsdien ben ik eigenlijk verslaafd.
Sokken breien is zo leuk!

En met behulp van de cursus hier op de breiclub is het makkelijk te leren. In die cursus leer je ook twee sokken tegelijk te breien op rondbreidnaalden. Aldaar was mijn argument geboren om toch echt een wolwinder te moeten hebben. Immers door het opwinden van de wol met de wolwinder kan je zowel vanaf de buitenkant het draadje van de verkregen ‘yarncake’ gebruiken, als het binnenste draadje uit diezelfde cake. Op deze manier kun je twee sokken tegelijk breien met 1 bol.

Ok, ik geef het toe, ik was op zoek naar een argument om mijn wolwinder te kunnen kopen. Maar ik vind het nog steeds een goed argument.

Gebruik

De wolwinder werkt heel makkelijk. Je klemt het apparaatje aan je tafel of buro vast met de bijbehorende klem. De metalen ‘antenne’ met het oogje eraan zet je omhoog. De draad van je bol of streng haal je door het oog heen en zet die aan de bovenkant van je wolwinder in het daarvoor bestemde gleufje vast.

wolwinder

En dan is het draaien aan het hengsel en de rest gaat vanzelf. Een kind kan de was doen. Je moet wel met een beetje beleid zorgen dat de draad netjes door het oog blijft gaan, maar het is absoluut niet ingewikkeld. Als je bol klaar is heb je een mooie ‘cake’ die je neer kunt zetten op tafel zonder dat hij wegrolt. En je kunt er dus voor kiezen om de buitenste of de binnenste draad als startpunt te gebruiken. Of, als je ook twee sokken tegelijk gaat breien, beide draden gebruiken.

wolwinder

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn wolwinder, die onder andere bij de echtstudio te koop is. En ik kan je zeker aanraden om een wolwinder aan te schaffen.

Heb jij al een wolwinder? Hoe bevalt hij je?

Carmen
Door

Carmen

op 01 Mar 2015

Interessant artikel! Ik denk er ook over om een wolwinder te kopen, maar dan wil ik er eigenlijk ook meteen een 'yarnswift' bij kopen. Zo'n ding waar je een streng garen omheen kunt doen, dan hoef je die zelf niet af te wikkelen. Dat vind ik namelijk het mindere leuke klusje ;)

cathy
Door

cathy

op 02 Mar 2015

ik heb de wolwinder al 35 jaar. kan hem niet missen.

Mirjam
Door

Mirjam

op 04 Aug 2015

Al 15 jaar heb ik een wolwinder en wat een uitvinding, je bolletje blijft nu netjes staan zonder door de kamer te rollen als je aan het haken of breien bent. De wol is ook lekker strak op te winden.

lucy
Door

lucy

op 14 Jan 2016

gaat de rek dan niet uit je garen. Daar ben ik zo bang voor.

Rita Joris
Door

Rita Joris

op 19 Feb 2016

ik heb mij een wolwinder aan geschaft, ik heb het al gebruikt om mijne wol op te winden,ik vind dat een leuk apparaat

Rita Joris
Door

Rita Joris

op 19 Feb 2016

ik heb mij een wolwinder aan geschaft.ik vind dat een leuk apparaat

Anke
Door

Anke

op 16 Jul 2020

Ik denk erook aan om 1 aan te schaffen maar weer niet welke

Reactie plaatsen