Spoken en sokken breien - Breiclub.nl
Spoken en sokken breien

Spoken en sokken breien. Soms word ik wakker met wel hele vreemde ideeën in mijn hoofd. Afgelopen week nog schrok ik wakker van een persoon, die mij duizend paar sokken naar mijn hoofd gooide. Geen enkel paar paste hem, zei die. Raar.

Ik moet je wel zeggen, dat sokken mij op dit moment wel bezig houden. Zelf heb ik in de afgelopen week een paar gebreid in Bergere de Frace Goomy 50, een superlekker garen om mee te werken. Maar daarover later meer. Ik heb me toch wel een paar juweeltjes van anderen gezien, en o, o, o… ik ben me daar een portie jaloers op dit moment!

Moet je maar eens meekijken. Hilda van Dijk (Facebook) is bezig met de Sock Madness, ronde 9. Ik had graag mee willen doen, maar was te laat voor de inschrijving. Deze ronde zijn ze kilt hoses aan het breien. Kniekousen, die omgeslagen worden aan de bovenkant, die je onder een Schotse Kilt draagt. Ik wil absoluut in de toekomst zelf eens een paar gaan maken! Het patroon komt aan het einde van de ronde beschikbaar via Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/for-whom-the-bell-tolls

sokken-breien

Ik heb op de H en H ook een prachtig paar gezien – maar dan een Duitse variant. Fijn werk, op hele dunne naalden. Met die gedachte ga ik binnenkort zelf maar een keertje spelen, als ik tijd krijg.

Gaius sokken

Nog een prachtexemplaar die op mijn lijstje staat om eens te maken is deze: Gaius

sokken-breien Gaius

 

Die kun je hier vinden: http://www.ravelry.com/patterns/library/gaius

Fantastisch, hoe ze de kabels heeft verwerkt in het boord, om maar niet te spreken van het deel voor het been en de voet. Een sok met heel veel textuur, waar je echt wel tijd in moet stoppen. Maar dan heb je ook wat!

 

Sokken met horizontale kabels

sokken-breien3

 

Deze heb ik al een keer gemaakt, maar toch staat die op mijn lijstje om nog een keertje te maken. De Horizontal Cables sok, gemaakt in Panda Silk zou niet misstaan in een ander kleur garen. Iets minder roze… hoe zou die zijn in azuur of turquoise?

http://www.ravelry.com/patterns/library/horizontal-cable-sock

Kun je nagaan… de box op de achtergrond, het patroon dateert alweer uit 2008. Onze Wietse is inmiddels al een gezonde jongeman van acht jaar.

Ondertussen gaat de bel… de vriendelijke meneer van GLS verjaagt mijn spoken, en haalt mij terug naar de realiteit. Een nieuw project om te starten… maar daar vertel ik later meer over. Even geen sokken.

Wat hebben jullie nu op de naalden staan? En welke kleur zouden jullie adviseren voor de horizontale kabelsokken? Laat een bericht achter onder dit blog, of via Facebook.

 

Fotoverantwoording:

Foto 1: Hilda van Dijk’s Kilt hose. © Hilda van Dijk 2015
Foto 2: Dutch Wool Diva’s Gaius ©DWD 2015
Foto 3: Bianca’s Horizontal Cable socks. © Bianca Boonstra 2008-2015

 

Corrie
Door

Corrie

op 07 May 2015

Prachtig spookverhaal Bianca, gelukkig komen sokken niet zo hard aan als je ze om je oren krijgt

Judith
Door

Judith

op 13 May 2015

Die kabelsokken lijken me wel erg leuk in een beetje mossige tint goen. Niet te donker want dan komt de kabel niet tot zijn recht. En wat een droom zeg. Maar misschien pasten die sokken jou wel allemaal ;)

Alie
Door

Alie

op 15 May 2015

Leuk ja zilver grijs zijn ook leuk

Marie-Lou DEBRIT
Door

Marie-Lou DEBRIT

op 31 May 2016

Wie kan mij helpen bij het vinden van een breipatroon voor Schotse herensokken ? Op Ravelry heb ik er twee gevonden maar een Nederlandse uitleg zou het mij makkelijker maken. ik ben al 5 maal herbegonnen.

Reactie plaatsen