Kraamcadeautjes breien - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
3 min
0

Kraamcadeautjes breien

3 min
0

Kraamcadeautjes breien. Meestal zie je het wel aankomen. Maar soms word je er door overvallen. Er is een baby geboren. En er moet nu een kraamcadeautje komen. Je kunt snel naar een winkel rennen, maar wat is er leuker dan zelf wat te maken?

Vandaag geef ik vijf voorbeelden van leuke cadeautjes. Ik heb ze gerangschikt naar de tijd die je ervoor nodig hebt. Van kleine slofjes die je in een paar uurtjes af hebt, tot een deken waar je wel wat meer tijd voor nodig hebt.

1 Saartjes slofjes

Deze slofjes zijn ook geschikt voor beginners. Ze worden helemaal in ribbels gebreid. En het resultaat is zo schattig! In principe kun je er elk sokkengaren voor gebruiken. Aangezien de slofjes piepklein zijn, heb je maar een restje nodig. De kleine knoopjes maken de slofjes helemaal af. Hier zul je beslist de show mee stelen!

kraamcadeautje 1

 

Het patroon kun je vinden op de site van Saartje Knits, een Nederlandse ontwerpster. Het patroon is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.
http://www.saartjeknits.nl/

2 Echte sokjes

Als je iets meer tijd hebt, is dit een perfect cadeautje. Echte sokjes, met een hiel, spie en een teen. Lies heeft hier een ‘recept’ voor gemaakt. Het ajourpatroontje zorgt dat de sokjes er helemaal schattig uitzien. Voor deze sokjes is een restje sokkenwol weer voldoende. Je kunt kiezen of je het Nederlandse of het Engelse patroon gebruikt. Deze sokjes kunnen ook een leuke oefening zijn als je nog nooit sokken hebt gebreid. Want het maakt voor de techniek natuurlijk niet uit hoe groot je een sok breit!

kraamcadeautje 2

Het patroon kun je vinden op de site van Lies: http://www.lies-en-place.nl/breipatronen/

3 Babymutsje

Eén van de meest gebreide babyaccessoires is natuurlijk een mutsje. Baby’s verliezen de meeste lichaamswarmte via hun hoofd. Dus zeker voor een pasgeboren baby is een mutsje noodzakelijk! Dit patroon is heel makkelijk. Het wordt rond gebreid van de onderkant naar de top. Het patroon is in het Engels maar omdat het zo’n simpel patroon is, zal dat geen belemmering zijn!

kraamcadeautje 3

Het patroon kun je hier vinden: http://blueskyalpacas.com/patterns/simple-baby-hat-free-pattern/

4 Puerperium Cardigan

Dit is een vestje dat van de bovenkant naar beneden wordt gebreid. Je begint dus bij de hals en gaat dan meerderen. Als de raglan klaar is, worden er steken voor de mouwen op een hulpdraad gezet. Hoe groot het vestje wordt, bepaal je door de dikte van het garen. Ik heb hier een dun garen gebruikt dat ik op 3,5mm heb gebreid. Dan is het groot genoeg voor een pasgeborene. Ik had er één bolletje voor nodig (190m looplengte).

kraamcadeautje 4

Het patroon staat op de volgende site is te vinden op ravelry. Daarvoor moet je wel eerst een account aanmaken om de patronen te kunnen zien. Het patroon is beschikbaar in het Engels en Nederlands: http://www.ravelry.com/patterns/library/puerperium-cardigan

5 Dekentje

Als je al eerder weet dat je een bevallingscadeautje gaat maken, kun je een deken maken. Deze zijn er in honderden varianten. Ik heb een keer een deken samen met mijn kinderen gemaakt. Ze konden nog maar net breien. Dus hadden we iets simpels nodig. Op de site van drops vond ik een deken die in stroken gebreid in ribbels was gemaakt. Ideaal! Op de foto kun je wel zien welke delen door de kinderen zijn gemaakt. Maar ik vind dat dat de deken juist leuk maakt.

kraamcadeautje 5

Het patroon kun je hier vinden: http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=b13&d_id=19&lang=nl

Heb jij ook nog leuke tips om kraamcadeautjes te breien?

Reacties
Categorieën