Het échte leven met haken en breien!
Het échte leven met haken en breien!


Dag lieve allemaal,


Superblij zijn wij dat we gezellig bij de Breiclub mogen bloggen.

Wij zijn Annemiek en Monique van More by Mooj en met onze rubrieken Moojhaken en Moojbreien gaan we jullie persoonlijke verhalen vertellen over hoe haken en/of breien je door bijzondere periodes in je leven verder kunnen helpen.


We zijn op dit idee gekomen door het boek van Loretta Napoleoni ‘De Kracht van Breien’. In haar boek beschrijft ze hoe breien haar de rust en afleiding heeft gegeven die ze nodig had tijdens haar scheiding en tegelijkertijd kun je mooie persoonlijke verhalen lezen over hoe belangrijk breisters geweest zijn bijvoorbeeld tijdens oorlogen. Hoe vreemd ook, toch een heel actueel onderwerp vandaag de dag. Wij zijn geïnspireerd door haar initiatief en wij weten zeker dat er in ons eigen landje ook heel veel bijzondere en ontroerende verhalen te vinden zijn. Dus naast onze eigen verhalen zoeken wij haak(st)ers en brei(st)ers die hun eigen verhaal willen vertellen; wie heeft jou het ambacht geleerd, voor wie creëer jij en hoe heeft het je geholpen.


Maar wie zijn wij?

We zijn voormalige collega’s met een gedeelde liefhebberij voor haken en breien. We raakten bevriend en vonden het leuk om onze passie voort te zetten en te delen met anderen. Zo is MoojHaken en MoojBreien ontstaan.


Mijn naam is Annemiek Hörters, ik ben 52 jaar, al bijna 30 jaar getrouwd met Jacco en moeder van 3 kinderen. Ik ben opgeleid als kraamverzorgende, heb dit een aantal jaar gedaan tot ik zelf moeder werd. In de loop van de jaren heb ik verschillende dingen gedaan, van administratief medewerkster tot postbode!

Ik ben eigenlijk altijd al creatief geweest, deed aan haken, breien en borduren. Mijn moeder breide vroeger ook altijd veel en toen kreeg ik ook nog een schoonmoeder die heel handig was met de naaimachine en ook prachtig kan breien. De laatste jaren heb ik het handwerken herontdekt en voel nu dat dit echt is waar mijn hart ligt.

Ik ben van de afdeling haken in onze shop, en vind het heerlijk om steeds weer nieuwe dingen te proberen en te ontwerpen.

En mijn naam is Monique Koetsier, 54 jaar, getrouwd met Robert en van origine ben ik breigoed-ontwerpster. Na de academie heb ik 25 jaar in de commerciële mode gewerkt voor merken en winkelketens. Ik heb gebreide artikelen ontworpen van sokken tot sjaals, truien en vesten,t-shirts en sportkleding, noem maar op. Mijn geluk was een oma te hebben die altijd aan het breien was. Van jongs af aan leerde zij mij alle facetten van handwerken; breien, haken maar ook borduren en naaien met de naaimachine; hierover later nog veel meer in een volgende blog. Om samen met Annemiek weer het hand breien-en haken op te pakken is echt superleuk. Op deze manier is voor mij de cirkel rond en komen verleden en heden mooi bij elkaar. 

Samen met een andere vriendin heb ik een klein plus size merk More by Mooj en toen Annemiek en ik, tijdens de Corona periode, onze hobby serieuzer wilden aanpakken hebben we een plekje op de website gemaakt zodat we de patronen ook konden verkopen. Dus nu zijn we met z’n 3en en timmeren we gezellig aan de weg.


Vind je het leuk om je persoonlijke verhaal, over haken en/of breien, met ons te delen en door ons geïnterviewd te worden? Stuur dan een berichtje naar info@morebymooj.com Mag uiteraard ook anoniem.


Wil je zien wat wij ontwerpen met de prachtige garens van Lana Grossa? Omdat je onze blog volgt krijg je 5% korting met deze kortingscode C4GK1F9S1SHV op de gehele collectie patronen van MoojHaken en MoojBreien (behalve naalden en de wikkel service). Volg je DEZE link? Dan wordt de korting automatisch toegepast. Deze is geldig tot eind juni 2022; 1x te gebruiken per klant. Onze collecties MoojHaken en Moojbreien zijn HIER ook te vinden.


Wij wensen je een gezellige dag, tot de volgende blog!


Creatieve en warme groetjes van Annemiek en Monique
Reactie plaatsen