Gebreide wandkleden - kunst aan de muur - Breiclub.nl
Gebreide wandkleden - kunst aan de muur

Gebreide wandkleden, toen ik op zoek ging naar leuke patronen voor binnenshuis kwam ik op verschillende websites heel veel leuke voorbeelden en patronen tegen. Maar wat ik superleuk vind, is dat ik ook een voorbeeld van een wandkleed tegenkwam. En hiermee een idee voor mijn nieuwste blog.

Om deze foto gaat het. Ik heb de foto van dit robuuste wandkleed  gevonden op de weblog van  “Blij dat ik brei”. Begin vorig jaar heeft Atelier Jaffari een blog geschreven over leuke patronen om je interieur aan te kleden met voorbeelden van verschillende poefen, voetenbankjes  én dit wandkleed.

Je kunt wel zeggen dat het een plaid is dat je vervolgens als kunstwerk aan de muur hangt.

Dit zou je ook met je mystery blanket kunnen doen. Springt  je blanket nog meer in het oog. Om een idee te geven …. Dit is een wandkleed van www.breituin.nl.

gebreide-wandkleden-2

Plastic wandkleed als community art project

Eerder dit jaar heeft Agnes Bakker het initiatief genomen om een groot plastic wandkleed te maken. Ze heeft een oproep gedaan om hieraan mee te werken.

Uiteindelijk hebben 250 mensen een lapje gebreid en is er een wandkleed ontstaan van 10 meter lang en ongeveer anderhalve meter hoog.

Het wandkleed is niet het enigste resultaat. Het  is ook een verbindingsproject geworden waardoor mensen met elkaar in contact kwamen. Agnes Bakker kwam op het idee om iets van plastic te breien doordat ze voor haar werk regelmatig trainingen over duurzaamheid en milieu geeft. Voor meer informatie over dit project zie ook de facebookpagina van Agnes.

gebreide-wandkleden-3

Schaduwbreien: “echte” kunst aan de muur

Wat ik zelf ontzettend mooi vind, is illusiebreien oftewel schaduwbreien. Als je het breiwerk aan de voorkant ziet dan zie je alleen streepjes, maar kijk je van de zijkant dan zie je een heel figuur ontstaan. Maaike heeft begin dit jaar al een blog geschreven over deze breitechniek. Zie hier de link:

https://breiclub.nl/over-breien/schaduw-breien/

Twee Britse mannen, Steve Plummer en Pat Ashforth zijn echte kunstenaars geworden in het schaduwbreien en hebben inmiddels zo’n 35 wandkleden gemaakt.

Ze hebben onder andere illusiewandkleden gemaakt van verschillende bekende schilderijen en beroemdheden.

Als je recht voor het gebreide wandkleed staat zie je alleen streepjes.

gebreide-wandkleden-4

Maar kijk je vanaf de zijkant dan is de Mona Lisa zichtbaar.

gebreide-wandkleden-5

Meer van hun kunstwerken zijn te zien op: http://www.illusionknitting.woollythoughts.com/information.html.

Heb jij al ooit een wandkleed gebreid of gehaakt? Deel het met ons.

Reactie plaatsen