Kerst komt eraan: de sokken erin!
Kerst komt eraan: de sokken erin!

Kerst komt eraan: de sokken erin!

Letterlijk en figuurlijk dan he. Sinds ik jong was heb ik altijd mijn eigen kerstsok gehad. Met mijn naam erop en een grote kerstman. Niet dat we daar onze cadeautjes in kregen, zelfs toen we onze cadeaumoment in december van de eerste helft naar de tweede verplaatste. Maar op de een of andere manier hoorde het er gewoon bij dat de sokken van mij en mijn zusje aan het dressoir hingen. En met kerst voor de deur, is het tijd om serieus aan de slag te gaan.

Mijn favoriete sokken bij uitstek blijven die van Eelz, nog steeds bijzonder hoog op mijn lijstje. Al moet ik eerlijk zeggen dat vorig jaar me niet geheel gerust heeft gesteld. In een poging de vriend van mijn zusje van een mooie fijne kerstsok te voorzien, en daarmee onderdeel te maken van de traditie, is er toch iets grandioos mis gegaan. Het zag er zo drastisch niet uit als een sok dat ik voor het eerst heb besloten dat iets zelfgemaakts, zelf met de charme van liefde en handwerk, niet geschikt was om weg te geven. Of ook maar aan iemand te laten zien.

Mijn op een na favoriete sok is er eentje die ik tijdens de jaarlijkse markt op de kinderboerderij heb gekocht. Mijn liefde voor dieren moest ik ergens op botvieren, en het konijn thuis en de paarden op de manege waren zelfs in mijn vroegere jaren niet altijd voldoende. Vandaar dat ik vaak te vinden was bij een kinderboerderij waar ik heerlijk tussen de jonge geitjes lag te kroelen, eendjes opvoedde en met de ezels ging wandelen. Maar dat is een verhaal voor een andere keer. Hoe dan ook, deze heerlijke wollen sokken komen daar vandaan. En zijn met name voor die donkere dagen om hele dagen op de bank te hangen, met een haaknaald of dat nieuw gekregen boek. Natuurlijk is het nieuw uitgekomen boek Soxx een geweldig beginpunt om je eigen huispaar te maken. Maar misschien nog niet geheel in stijl van rood, wit en groen met een spikkeltje zilver en een oranje glitter.

Nee, de echte kous van de kerstman kruipt toch echt uit je haaknaald. Over het algemeen 16 maten groter dan je eigen voet, al moet iemand me nog eens uitleggen waarom de kerstman altijd zo groot en breed is afgebeeld. En in alle verschillende bonte kleuren die alleen ik in combinatie naar kantoor durf te dragen. Want afgezien van hoe je stocking eruit ziet, uiteindelijk gaat het om een beetje liefde. En, hopelijk, de cadeautjes op kerstochtend.

Reactie plaatsen