Page content

Continentaal breien

Europees breien of Continentaal breiendat zijn de twee manieren waarop je kunt breien. In principe breien de meeste mensen Europees, dat is tenslotte de manier waarop veel van onze moeders en oma’s breiden.

Echter, Continentaal breien wint terrein vanwege de snelheid waarmee je kan breien én je hebt minder last van je schouders omdat je een handeling minder doet.  Hieronder in de video laten we het verschil zien.

Succes!

 

 

 

  Comment Section

  5 reacties op “Continentaal breien


  Door Marion op 7 mei 2016

  Leuk om te zien. Toen ik dit voor het eerst zag was dit bij mijn duitse buurvrouw. Ik was verbaasd hoe zij breide. Dacht dat dit de Duitse manier van breien was. Nu Ik jullie filmpje bekeek begreep Ik dat zij continentaal breit.


  Door Deville op 10 maart 2017

  ok voor rechts te breien, maar hoe moet het dan voor averechtsbreien?


  Door Ria op 14 januari 2018

  Heb je ook een video van : een Letse vlecht breien?


  Door Biba op 27 maart 2018

  Voordeel van continentaal breien is, zeker als je het op een rondbreinaald door, dat je het gewicht van grotere breiwerken op schoot houdt. Ik heb hele dekens met dubbelbreien gedaan en het was niet zwaar op de schouders. In de winter zat ik er lekker warm onder. 😊. De spanning op de linkerwijsvinger is heel goed te regelen als je de draad vanaf de binnenkant tussen de pink en ringvinger buitenom de vingers doet en dan twee keer om de wijsvinger. De naald hoedje met de middelste vinger en met de wijsvinger regel je de spanning.

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.