(video) Continentaal breien: wat is dat? - Breiclub.nl

Continentaal breien

Europees breien of Continentaal breien: dat zijn de twee manieren waarop je kunt breien. In principe breien de meeste mensen Europees, dat is tenslotte de manier waarop veel van onze moeders en oma's breiden.

Echter, Continentaal breien wint terrein vanwege de snelheid waarmee je kan breien én je hebt minder last van je schouders omdat je een handeling minder doet.  Hieronder in de video laten we het verschil zien.

Succes!

  

Katia
Door

Katia

op 30 Mar 2021

Ik heb altijd zo gebreid. Toen ik naar Nederland kwam werd ik aangesproken dat ik fout breide!

Marie-Claire
Door

Marie-Claire

op 15 Dec 2019

Ik had nog nooit van Continentaal breien gehoord het ziet er wel gemakkelijk uit nooit te oud om te leren. Grootjes Marie-Claire

Biba
Door

Biba

op 27 Mar 2018

Voordeel van continentaal breien is, zeker als je het op een rondbreinaald door, dat je het gewicht van grotere breiwerken op schoot houdt. Ik heb hele dekens met dubbelbreien gedaan en het was niet zwaar op de schouders. In de winter zat ik er lekker warm onder. 😊. De spanning op de linkerwijsvinger is heel goed te regelen als je de draad vanaf de binnenkant tussen de pink en ringvinger buitenom de vingers doet en dan twee keer om de wijsvinger. De naald hoedje met de middelste vinger en met de wijsvinger regel je de spanning.

Ria
Door

Ria

op 14 Jan 2018

Heb je ook een video van : een Letse vlecht breien?

Deville
Door

Deville

op 10 Mar 2017

ok voor rechts te breien, maar hoe moet het dan voor averechtsbreien?

Cobie
Door

Cobie

op 24 Dec 2019

Dat vraag ik me ook af....

Haak- en Breicruise deel 2 – cq_haken
Door

Haak- en Breicruise deel 2 – cq_haken

op 28 May 2016

[…] via haar vlog had ik het kaartje gewonnen. Ze heeft me kort een uitleg gegeven voor rondbreien en continentaal rondbreien. Ik ga nl mee doen met haar KAL: zomertrees vanaf 1 juni a.s. En ik heb nog nooit met rondbrei […]

Marion
Door

Marion

op 07 May 2016

Leuk om te zien. Toen ik dit voor het eerst zag was dit bij mijn duitse buurvrouw. Ik was verbaasd hoe zij breide. Dacht dat dit de Duitse manier van breien was. Nu Ik jullie filmpje bekeek begreep Ik dat zij continentaal breit.

Reactie plaatsen