Craftsy – een bron van inspiratie - Breiclub.nl
Craftsy – een bron van inspiratie!

Iedereen is bekend met Ravelry als onuitputtelijke bron van inspiratie en patronen. Minder bekend maar niet minder leuk is Craftsy! Deze Engelstalige site richt zich niet alleen op breien en haken, maar ook op andere creatieve hobbies, zoals fotografie en naaien! 

Op Craftsy is meer dan genoeg te vinden, zowel gratis als betaald. Als eerste belangrijke pijler heeft Craftsy de vele, vele video’s waarmee je verschillende technieken kunt leren, je handwerken naar een volgend niveau kunt tillen of misschien zelfs iets nieuws op kunt pakken!

Craftsy-6

 

De tweede pijler draait om de patronen. Veelal in het engels (maar bij de breiclub zijn meer dan genoeg dames die willen helpen vertalen), maar wat zitten er leuke tussen.

Waar ik bij Ravelry nog wel eens door de bomen het bos niet meer zie (ik persoonlijk vind de pagina niet altijd even overzichtelijk), vind ik bij Craftsy altijd wel net datgene dat ik nodig heb. Zo ook nu.

De meesten zullen zich nog wel kunnen herinneren dat ik een poging tot kantbreien heb gedaan die niet al te succesvol was.  Maar ik had zo’n mooi Unikat-garen gevonden dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen deze ergens anders voor te gebruiken dan voor kantbreien (overigens heb ik geen bol met onderstaande kleuren, die van mij is jeansblauw naar roze).

Craftsy-4

 

Op Craftsy vond ik een patroon waar ik (tot nu toe) prima mee uit de voeten kan en om eerlijk te zijn – ik ga als een speer! Is het hoogstaand? Nee. Is het heel bijzonder? Nee. Maar ik moet ergens beginnen en dat is dus hier!

Craftsy-5

Terug naar Craftsy. Naast video’s en patronen heeft Craftsy ook een “verkoophoek”, waar je garen, pakketten, stoffen en nog véél meer kunt kopen. Ook garen dat hier in Nederland wat minder goed verkrijgbaar is, zoals Lion Brand, Noro en Rowan.

Craftsy-1

 

En natuurlijk mag er ook  op Craftsy geen community ontbreken waar je al je mooie projecten kunt tonen. Ik blijf me elke keer weer verbazen over de creativiteit van de leden. Wat dacht je van deze baby flip flops? Té schattig!

Craftsy-3

 

Op welke site weet jij altijd weer inspiratie te vinden? 

Reactie plaatsen