Kerstboom de deur uit, woonkussens erin - Breiclub.nl
Kerstboom de deur uit, woonkussens erin
07 januari 2016 

Kerstboom de deur uit, woonkussens erin

Kerstboom de deur uit, woonkussens erin – Allereerst wens ik iedereen een geweldig en een gezond 2016 met veel brei- en haakplezier. Op 02 januari 2016 moest mijn kerstboom en de kerstversiering eraan geloven. Hoe gezellig het ook allemaal staat, stiekem ben ik wel klaar met alle versieringen, lichtjes en kerstballen.

Ik wil weer ruimte en licht in mijn woonkamer.  Zodra alles weer in dozen opgeborgen is valt mij wel op hoe leeg mijn woonkamer ineens is. De Kerstboom stond natuurlijk op een prominente plek in de kamer en die is akelig leeg.

Woonkussens

Omdat het weekend is en het volgens de weerberichten een koudefront ons kikkerlandje nadert heb ik wat oude patronen van dikke vesten opgezocht om deze vervolgens te gebruiken voor woonkussens.

Deze grote kussens zijn decoratief, warm en vullen mooi de leeggekomen ruimte in.  Natuurlijk hou ik het niet alleen bij het opzoeken van een patroon maar ben ook daadwerkelijk aan de slag gegaan.

woonkussens-1

Uiteraard kun je ook kiezen voor ribbels of gewoon de tricotsteek. Je kunt kiezen voor wol, katoen of acryl. Alles is mogelijk.

De nieuwe kleuren voor 2016 zijn de pasteltinten en deze zijn natuurlijk geweldig te combineren in je bestaande interieur. Maak ook eens gebruik van knopen om je kussens net dat beetje extra te geven. Helemaal in zijn natuurlijk de ouderwetse knopen voor een romantische Touch en het shabby chic effect.

Heb je juist een licht en modern interieur dan kies dan juist voor de kleuren oker, bruin en jeansblauw die prachtig combineren. Kortom genoeg keuzevrijheid.

woonkussens-4

Het eerste patroon dat ik voor jullie gevonden heb is van een vest die ik inmiddels al gebreid heb. Het patroon dat ik gebruikt heb kun je hier vinden.

Het volgende patroon dat ik voor jullie opgezocht heb is een bijzonder kabelpatroon. Het kabelpatroon vond ik heel erg leuk voor een stoer woonkussen op de kamer van mijn zoon. Je kunt hier het gehele (gratis) patroon vinden.

woonkussens-5

Voor dit kussen heb ik gekozen voor een jeanskleur, 100% katoen gebreid op nld 4 en voor het patroon ben ik uitgegaan van kledingmaat S.

Het kussen is ca. 50 x 60 cm. Het mooie van dit patroon is dat je de gehele beschrijving van het achterpand kunt volgen tot aan een totale hoogte van ca. 40 cm.

Let wel op dat je het minderen NIET doorvoert en dat je aan beide kanten eindigt met AV.

woonkussens-2

Ben net begonnen met dit patroon maar laat wel alvast de beginstappen zien.  Het patroon bestaat uit 3 gedeelten. Onderste deel met alleen de kabels, dan het kabelweefgedeelte en ik eindig weer met alleen de kabels.

Deel I =  NLD 4 126 steken opzetten incl. 2 kantsteken, 4 t recht breien (ribbelsteek)

Volg patroon maat S:  32 Toer, 1 kantst., 12 AV, patroon M2 (20 st.) en M1A ( totaal 60 st.), M2 (20st.), 12 AV, 1 kantst.

Deel II = Volg patroon m1B ( nb. ik brei het patroon door over de 5 kabels van M2, dus je houdt altijd 12 st AV + 1 kantst over. ) Totaal 96 toer.

Deel III = Eindigen met M2 en M1A (32 T. Voor de rand weer 4 toer recht breien (ribbel), de achterkant wordt geheel in tricosteek gebreid.

woonkussens-3

Succes en veel plezier.

Carin

Ps. Mijn volgende blog gaat over krukjes en de welbekende jaren 70 poef die al een tijdje weer helemaal in is.

Ben jij nu juist op zoek naar een leuk patroon of heb je een afbeelding gevonden maar geen idee hoe je beginnen moet? Laat het me weten en ik beschrijf het in mijn blog.

Bron  foto’s:   https://www.pinterest.com/carinvanamerong/tudorstyle-blogger-breien-en-haken/

Browser.net,Flickr, Clemaroundthecorner.com,Craftsy, Etsy,Lookslikewhite.com, Pantone color WordPress.com, Tumbir, Provdentho.com, TudorStyle.nl

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us