Wollig Landleven, deel 3, in Havelte, de 4de editie - Breiclub.nl
Wollig Landleven, deel 3 - Havelte

In Havelte werd de 4e editie van Wollig Landleven gehouden en omdat dit nog geen 10 km van huis was ben ik lekker op de fiets gegaan. Dit over landweggetjes met weinig autoverkeer en door het bos. Ik kan hier zo van genieten. Maar nu even weer terug naar wat ik wilde vertellen. 

Allereerst viel het me op dat er meer reclame was op facebook. De 3e editie had  ik voorbij laten gaan vanwege mijn vakantie. Achteraf heb ik gehoord dat deze markt heel druk was geweest.

Ik was vroeg in Havelte, dit vanwege de voorspelling van regen later die dag. Ik had geen zin in een nat pak. Het was er nog niet druk. Ik had veel ruimte voor de kraampjes om het een en ander te bekijken.

In Havelte waren ongeveer 35 kramen aanwezig. Waaronder een noga en chocolade kraam. Ook stond men er reclame te maken voor een Veluws stoofpotje, dit rook heel erg lekker, en werd er jam verkocht.

Een kraam met kant en klaar gebreide kleding van Hannah. Dit was fabrieksmatig gemaakt. Hier heb ik niets tegen maar ik vroeg me af of dit wel wollig genoeg was. Ik ben deze kramen voorbij gelopen.

En ook deze versie van Wollig Landleven viel me mee een beetje tegen. Niet dat ik niet genoten heb maar er viel weinig nieuws te zien.

Wollig Landleven

Ongeveer de helft van de kramen was gevuld met garen voor doe het zelfprojecten. Daar had ik de meeste belangstelling voor.

Er stond een jongeman met naar zijn zeggen eigen ontworpen patronen. Ze waren heel erg leuk maar ik vermoed dat ze erg afgekeken waren. Het eendje deed me zelfs denken aan de eend van Dani’s Creaties. Maar dan een beetje minder leuk. Het waren kant en klare pakketjes alleen de vulling moest je nog kopen. En niet zo duur. Dus leuke vakantiepakketjes. En wat ik vooral leuk vind is dat ook steeds meer mannen gaan haken en breien.

Bij het schrijven van versie 1 zag ik een bruin vest hangen waarvan ik de maakster complimenteerde met haar hand van breien. Dit was Paula die mij daarvoor bedankte. Ook zij was aanwezig met haar shetlandwol. Ik heb me aan haar voorgesteld en we hebben een leuk gesprek gehad over breien. Deze keer had ze haar bruine vest niet bij zich maar wel vele andere truien en vesten. Die allemaal even mooi zijn. Vooral de zwart witte met het thema Staphorst. Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken. Maar ik laat nogmaals zien waar ik zo weg van ben.

Wollig Landleven

Toch ben ik niet met lege handen naar huis gegaan. Ik heb nog een een wolletje gekocht voor een nieuw paar sokken en omdat ik een poging ga wagen om fair isle te breien een pakketje voor handwarmers. En zo blijven alle uiteinden van het lichaam warm deze winter.

Wollig Landleven

 Er is nog een laatste versie van Wollig Landleven In Bourtange Groningen. Dit is een vreselijk mooi vestingstandje. Deze markt wordt op 2 dagen gehouden op 23 en 24 september van 11 to 18 uur.

Jeanne Maas
Door

Jeanne Maas

op 23 Aug 2017

wat een leuk bericht

Reactie plaatsen