Pompons maken deel 2
Overige inspiratie
Redactie Breiclub
Overige inspiratie
2 min
1

Pompons maken deel 2

2 min
1

Pompons maken deel 2

Heb je mijn vorige blog gelezen? Het ging over het maken van pompons. Ik maakte pompons met behulp van de handige pomponmakers. Mooie bolletjes voor op een muts en of wandkleed. Reuze handig zo’n “tool”. Maar wat ..als je geen pomponmaker in huis hebt? Dan heb ik hier een oplossing 😉.

Deze week laat ik je zien hoe je snel en effectief een soort gelijk bolletje kunt maken. En wel op een hele makkelijke manier en met een handig hulpstuk. En ja wat is het?

Ik maakte pompons met behulp van keukengerei. En wel met behulp van een vork! Ja echt waar. Ga je mee kijken?

Pompons zijn mooie bolletjes wol, gemaakt van garen. Pompons maken het af. En wat staat het leuk zo’n pompon op een muts, sjaal of een wandkleed. Je kunt ze in allerlei maten maken. Ik laat je zien hoe ik het deed. Ik dook mijn keukenla in en vond een vork. Zo simpel is het.

Het is zo’n handige manier en je hebt snel een mooie pompon gemaakt op deze manier.

Foto nr 1 pompon maken met een vork.

Benodigdheden:

Vork

Wol: het liefst garen bijvoorbeeld met acryl of wol voor een wollig effect. Katoen garen werkt minder goed.

Schaar: een scherpe schaar. Een stofschaar knipt het beste.

Je neemt een vork en wikkelt hier de wol om heen. Houd een draad apart, die gebruik je later voor om het bolletje samen te binden.

Zorg ervoor dat je de zogeheten tanden van de vork, niet helemaal met wol vult. Maak zo een dik geheel. Let goed op dat het garen niet van de vork glijdt. Wikkel zo even door.

Nu is het tijd voor de losse draad, de draad die je apart hebt gelegd. Deze draad doe je door de middelste gleuf van de vork en trekt hem door naar de bovenkant. Zo leg je een draad om het geheel heen. Maak er een stevige knoop in. Doe dit vooral omdat anders de draden los gaan zitten na het knippen.

Heb je dit gedaan dan is het tijd voor de schaar. Het wol bundeltje kun je van de vork laten glijden. Je hebt nu een wol pakketje. Je kunt de draden aan de zijkanten doorknippen. Doe dit vooral voorzichtig. Eerst de ene kant en dan de andere kant. Al snel zie je een mooi bolletje ontstaan. En zie daar, daar is je pompon! Even bijknippen en klaar!

Ik ben enthousiast. Het is eenvoudig, je hebt het werktuig bij de hand en het is zo gepiept!

 

Daar gaan we voor.

Ken je deze methode?

Veel succes!

Groet,

Ingrid

www.hobbydingen.com

 

 

 

Reacties
Categorieën