Lekkere warme wintersloffen haken!
Lekkere warme wintersloffen haken!

Wat is het weer kouder aan het worden. Ik zit regelmatig onder een warme deken op de bank te haken of breien. Omdat je toch af en toe wat drinken moet halen of het huis moet stofzuigen, was ik wel toe aan een paar warme wintersloffen. Het liefst ook sloffen waar je even op naar buiten kan om wat in de kliko te gooien. Ik heb ze ook gedragen om mijn dochter bij haar vader op te halen (in het donker) maar ik moest beloven dat ik haar zo niet van school mocht halen. Ik vind overigens wel dat het kan maar goed…

Kopen is makkelijk, of toch…
Natuurlijk het is heel makkelijk, een paar warme wintersloffen bestel je zo en dan heb je ze snel in huis. Maar omdat ik ook een beetje duurzaam wil zijn leek het me leuk om ze zelf te maken. En dan natuurlijk niet alleen van nieuwe materialen, maar gebruik maken van dingen die ik al in huis heb.

Het plan
Wat heb je daar voor nodig?
Een paar teenslippers of flipflops.
Dikke wol, of 2 draden normale wol.
Een naald of een pinnetje die je gebruikt om te blocken.
Meetlint / centimer

En dan aan de slag

Je knipt de teendingen van de slippers. De stopjes, die aan de onderkant zitten, lijm je vast in de drie gaten. Met een meetlint of centimeter zet je rondom op de zool stippen op elke centimeter. Ongeveer een halve centimeter van de rand. Met een scherpe naald maak je in de stippen gaten door de zool heen. Ik gebruikte daar een pinnetje die je bij het blocken gebruikt voor, die zijn lekker stevig. Maar een dikke naald gaat ook. Met een kleine haaknaald nr 1 of 1,5 haak ik vasten door de gaten. Zorg dat ze redelijk los zijn zodat je er straks makkelijker met haaknaald 4 in kan haken.
Als je weer bij het begin bent kan je beginnen met haken. Ik heb 2 draden acryl gebruikt met haaknaald 4. De eerste toer is wat lastig omdat de vasten op een kleinere naald gehaakt zijn. Ik heb het zonder patroon gehaakt en steeds gepast. Dan zie je waar je moet minderen of meerderen. Het is wel een uitdaging, maar daar houd ik wel van. Je haakt in de rondte dus je ziet snel resultaat. Uiteindelijk ging het best snel en had ik in 2 avonden een slof af. Het is handig om op te schrijven waar je gaat minderen of meerderen zodat de 2e slof makkelijker gaat. Dat heb ik (natuurlijk) niet gedaan, waardoor ik de 2e slof ook steeds opnieuw moest passen. Ze zijn nu wel precies op mijn voeten gehaakt en dat zit fijn!

Ik hoop dat jullie geïnspireerd worden om ook best wel duurzame wintersloffen te haken!
Veel plezier!
Liefs Else Marie

Reactie plaatsen