Een eigen online winkel op Etsy! - Breiclub.nl
Een eigen online winkel op Etsy!

Heb je een leuk brei of haak werk in je hoofd maar geen plek voor het eindresultaat? Niemand om je project aan te geven? Belanden veel projecten op zolder waar niemand ze kunnen bewonderen? Een van de oplossingen voor deze vragen is het verkopen van projecten via een eigen online winkel op Etsy! 

Een groot deel zal wel eens gehoord hebben van Etsy. Als geheugen opfrisser: Etsy is een online wereldwijde verkoper van handgemaakte of vintage producten.

Mensen kunnen hier een eigen online winkel openen als onderdeel van Etsy.

online-winkel-2Etsy is grotendeels gratis. Over de producten die verkocht worden krijgt Etsy 3.5% van het bedrag en één product online zetten voor 4 maanden kost €0.20. Lees verder om de eerste 40 producten die je online zet gratis te krijgen!

Het is begrijpelijk dat een online winkel openen een enorme drempel is. Etsy zorgt ervoor dat deze drempel lager wordt doordat er bijvoorbeeld geen website gemaakt hoeft te worden en Etsy al meerdere bezoekers heeft.

In dit blog wil ik die drempel nog lager maken door een uitleg te geven over een Etsy winkel openen. Het is aannemelijk dat de stap naar een winkel openen niet zomaar gezet wordt. Dit blog zal een inzicht geven in hoe je een Etsy winkel opent zodat je in ieder geval weet dat de optie er is en hoe het moet. Mocht je ooit je creaties willen verkopen dan weet je hierna hoe het moet.

Zelf heb ik een week geleden de stap gemaakt naar Etsy met mijn winkel Woelwol en het bevalt me goed! Voor mij was er alleen niet veel duidelijk, vooral het betalingsaspect. Vandaar dat ik dit blog heb geschreven om andere mogelijk te helpen.

Account aanmaken

Als je nog geen Etsy account hebt zal deze als eerste moeten worden aangemaakt.

Ga naar de website van Etsy en klik rechts boven in op Registreer. Dan verschijnt er een scherm waar je kan inloggen met Facebook, een Google account of gewoon met een e-mailadres door de gegevens in het scherm in te vullen en op Registreer te klikken. Er wordt een bevestiging e-mail naar het e-mailadres gestuurd dat er is ingevuld. Je hoeft niet meteen je e-mailadres te bevestigen, eerst eens lekker rondneuzen.

online-winkel-1

Persoonlijk account

online-winkel-4Je persoonlijke account kan opgeleukt worden met een foto en een stukje tekst over jezelf. Dit kan allemaal in het Nederlands. Als je op Etsy iets als favoriet kiest (op het hartje klikken bij een product) dan komt dit bij je persoonlijke account te staan. Ook kun je mensen en winkels volgen om op de hoogte te blijven van veranderingen en nieuwe producten/projecten.

Winkel openen

Om een winkel te openen en 40 gratis listings te krijgen klik hier.

Listings zijn de producten die je aanbiedt in je shop. Klik op Open mijn Etsy shop, het creëren van je winkel is begonnen!

Als eerste krijg je een klein schermpje te zien waarop je kan kiezen in welke taal Etsy staat en welke valuta er gebruikt wordt in jouw winkel. Daarna opent er nog een klein schermpje waar wordt gevraagd “Wat hoop je te bereiken?” met 4 opties.

Nu komt het leukste van allemaal: de naam van je winkel invoeren.

Let op: er staat dat je de winkelnaam later kan aanpassen. Dit klopt maar de winkelnaam kan maar 1 keer aangepast worden.

Geen idee hoe je winkel gaat heten? Kijk dan hier voor tips over winkelnamen. Het kan zijn dat een winkelnaam in gebruik is, dan moet je helaas een andere naam bedenken.

Stap 2 van de winkel openen is listings (producten) aan de winkel toe te voegen.

Hier kun je foto’s van je product laten zien, de prijs, titel, omschrijving, verzendkosten en zoektermen.

Onder de listing kun je 13 zoektermen invullen. Gebruik je fantasie en typ 13 woorden die jouw product omschrijven.

Nog geen foto’s van je producten of nog geen producten? Klik dan op listing toevoegen en vul zoveel mogelijk in en willekeurige woorden in de verplichte velden. De listings kunnen later simpel aangepast worden. Listings kosten normaliter 20 cent maar door hier je winkel te openen krijg je er 40 gratis. Op deze manier kan er gekeken worden of het iets voor jouw is en zo niet dan ben je geen geld kwijt.

Bij stap 3 wordt de drempel voor de meeste mensen het hoogst. Hier moeten namelijk de bank gegevens worden ingevoerd. Etsy is zeer betrouwbaar en zal zeker niet gegevens delen of bekend maken maar het blijft een grote stap dus neem even te tijd om er over na te denken.

De 4e en laatste stap is je shop openen. Sinds kort heb je geen creditkaart nodig om een Etsy winkel te openen. Je hebt alleen een PayPal account nodig.

Bij PayPal moet je ook een account aanmaken en je bankrekening koppelen. Dan komt het zware namelijk 1 – 2 dagen wachten. PayPal controleert of je banknummer klopt door 2 kleine bedragen te storten op je bankrekeningnummer.

De getallen van deze bedragen moet je dan invullen op je PayPal account om het account te activeren. Nu terug naar je Etsy winkel, PayPal koppelen (begeleidt Etsy je doorheen) en *tromgeroffel* je online winkel is open!

Tips

  • Gebruik de 1 – 2 dagen wachttijd van PayPal om foto’s en omschrijvingen te maken van je projecten.
  • Etsy heeft zelf veel blogs en forums. Kom je ergens niet uit vraag het dan hier of kijk op Etsy zelf.
  • Ga rondneuzen! Zo leer je het meeste.
  • Niet denken dat jouw projecten niet goed genoeg zijn voor verkoop!
  • Heb geduld.

Zou jij een winkel willen openen?

Marja
Door

Marja

op 12 Jan 2016

Wat leuk merel, is miss iets voor mij. Als ik meer vesten af heb! Groetjes marja

Hendus
Door

Hendus

op 12 May 2021

Ik zit bij de stap Facturatie instellen en kan niets anders kiezen dan een Mastercard toevoegen. Ikzelf heb en prepaid mastercard maar kan deze nu nog niet toevoegen (word niet aanvaard). hoe kan ik kiezen om mijn shop te openen via paypal? ik zie deze optie niet. Gr, Hendus

sanne
Door

sanne

op 13 Sep 2022

kan je me soms helpen ik heb een etsy shop maar bij de laatste stap voor facturatie kan ik paypal niet kiezen ik heb geen creditcard enkel maestro kan je soms verder helpen? groeten sanne

Gwen
Door

Gwen

op 21 Oct 2022

Bij mij hetzelfde probleem als hierboven, bij de laatste stap kan je enkel een creditcard nummer ingeven... Is hier een omweg voor. Paypal wel succesvol kunnen aanmaken.

Reactie plaatsen