Haken is gezond, deel 2 - Breiclub.nl
Haken is gezond! Deel 2

Haken is gezond! De vorige keer heb ik jullie op de eerste vijf redenen getrakteerd waarom haken gezond voor ons is. Zoals beloofd deze keer de volgende vijf redenen. 

10 redenen waarom haken de gezondheid bevorderd (deel 2)

6. Haken verbindt ons met anderen

Haken is gezond

Een gevoel van verbinding met mensen in je omgeving kan een enorme verbetering van je gezondheid opleveren. Hierbij enkele manieren waarop haken een gevoel van verbintenis creëert:

  • Iets speciaal voor een ander haken
  • Haakvideo’s delen
  • Contacten met anderen over haken via social media
  • Meewerken aan een goed doel door middel van haken
  • Een gevoel van verbinding met de vorige generatie hakers

7. Haken is tastbaar

Haken is gezond

Haken is tastbaar. Je kunt het voelen en aanraken. Je ziet hoe je project vorm krijgt en groeit. Dit kan verbazingwekkend genezend werken in bepaalde situaties.

Bijvoorbeeld bij mensen die lijden aan een post traumatische stress stoornis. Deze mensen hebben vaak last van flashbacks. Door ze te laten haken kunnen ze, door iets tastbaars in de handen te hebben, terugkeren naar het heden, waardoor flashbacks afnemen.

Ook mensen die te kampen hebben met hallucinaties of lijden aan schizofrenie gerelateerde ziektebeelden kunnen door middel van haken meer grip krijgen op de werkelijkheid. Het onderscheidt tussen wat is echt en wat niet, wordt helderder.

8. Visualisatie van de voltooiing van het project 

Haken is gezond

Door het haken leer je hoe je het voltooide project kunt visualiseren. Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. Oftewel je kunt je een voorstelling maken van het afgeronde project.

De kunst van het visualiseren traint de geest om mogelijkheden in de toekomst voor je te kunnen zien. Dit is vooral belangrijk bij de behandeling van een depressie. Ook mensen met chronische fysieke klachten kunnen hier baat bij hebben, omdat zij ook een nieuwe toekomst voor zich kunnen gaan zien.

9. Haken is lichaamsbeweging

Haken is gezond

 

Haken is natuurlijk niet te vergelijken met een uurtje sportschool, maar elk beetje lichaamsbeweging is gezond. Je verbrandt meer calorieën door het actief bekijken van een haakvideo, dan wanneer je stil op de bank televisie zit te kijken. Je handen blijven actief en lenig. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld aandoeningen als artritis voorkomen worden.

10. Haken is een creatieve daad van zelfexpressie

 Haken is gezond

Creativiteit is een  helende kracht!

Iets moois maken; van niets iets maken; iets creëren helpt je om je beter te voelen. En alleen deze reden is al voldoende om vooral met zijn allen flink te blijven haken.

Dat waren alle tien de redenen.

Haken is gezond

Ik wens  jullie nog een leven vol gezondheid en haakplezier toe. 

 

Reactie plaatsen