Sandalen haken: de zogenaamde “blote voeten sandalen” - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Blote voeten sandalen haken: Misschien ben jij wel die geluksvogel die elk jaar maar een sprankje zon nodig heeft om gelijk poepie bruin te worden. Of misschien kom je net terug van vakantie waar je op een of ander tropisch eiland heerlijk in de zon hebt liggen bakken. 

Hoe dan ook, je hebt bruine benen en je wilt ze laten zien!

Je kunt je benen en je voeten extra accentueren door de zogenaamde “blote voeten sandalen”. Deze maak je natuurlijk even zelf.

sandalen haken

 

Met behulp van onderstaand patroon. Dat heb ik gevonden op deze website.

Voor het patroon is gebruik gemaakt van haaknaald nummer 3 en katoengaren.

De kleuren kies je zelf.

Blote voeten sandalen haken – patroon:

Toer 1: 6 lossen, sluiten met hv. Je hebt nu een ring.

Toer 2: HV in de ring, 3 lossen(1e stokje) 17 stokjes, sluiten met hv. (18 stokjes)

Toer 3: *4 lossen, 2 overslaan,1v* (*5x herhalen) sluiten met hv. (6 boogjes)

Toer 4: *1 losse, 1 vaste in het boogje, 6 lossen, 1v in volgend boogje* (*5x herhalen)

sluiten met hv. (6 boogjes)

Toer 5: * hv in 1e boogje, 2 lossen(1e half stokje),1 hst,3 st,4 lossen,3 st, 2 hst in 1 boogje,

in het volgende boogje 9 vasten* (*2x herhalen) sluiten met hv. Nu heb je een soort driehoek.

Toer 6: 1 losse, 1v en picot in 1 steek, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 3hst in het 4 lossen boogje, 20 lossen(=teenlus), 3hst in zelfde boogje (zie foto), 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 3 lossen, 4 steken overslaan, 1v en picot in 1 steek, 3 lossen, 4 steken overslaan, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 3hst in het 4 lossen boogje, 100 lossen afhechten en een knoopje in het uiteinde.

sandalen haken

sandalen haken

Bovenkant:

Aanhechten boven in de laatste hst.

3hst in zelfde 4 lossen boogje, 1v, 2lossen, 3 steken overslaan, 1v en picot in 1 steek, 3 lossen, 4 steken overslaan, v en picot in 1 steek, 3 lossen, 4 steken overslaan, 1v en picot in 1 steek, 2 lossen, 3 overslaan, 1v, 3hst in 4 lossen boogje, 100 lossen (idem als vorige).

Weer aanhechten in de laatste hst.

3hst, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 1v en picot in 1 steek, 1v, 3 lossen, 4 steken overslaan, 1v en picot in 1 steek, 3 lossen, 4 steken overslaan, sluiten met hv.

Alle draadjes wegwerken en klaar!

(: 1v&picot = 1v,2lossen,1hv in 2e losse,1hv in zelfde v. :)

sandalen haken

sandalen haken

Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!!

sandalen haken

Over de schrijver
Hallo allemaal. Mijn naam is Annika. Ik ben getrouwd en samen hebben we vier kinderen. Twee jongens en twee meisjes. Onze jongens hebben een autistische stoornis wat het leven niet altijd makkelijk maakt. Daarnaast werk ik in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Mijn grootste hobby’s zijn lezen en haken. Vooral het haken zorgt voor rust in mijn hoofd en ontspanning. Mijn kinderen zijn erg blij met mijn haakverslaving en van hun krijg ik regelmatig de opdracht om iets te maken. Dit kan een poncho zijn, maar ook een grote minionknuffel of een sleutelhanger. Ook mijn man kan mijn hobby wel waarderen, hoewel hij af en toe gek wordt van de grote hoeveelheid wol die door het hele huis verspreidt ligt. Hij begrijpt maar niet waarom je nooit genoeg garen kunt hebben!!
Reactie plaatsen