Zo leerde ik mezelf haken - Breiclub.nl
Zo leerde ik mezelf haken !

Zo leerde ik mezelf haken: Voor mijn verjaardag zo’n 8 jaar geleden kreeg ik het boekje Knuffels & zo. Een boekje boordevol zelf maak ideeën met de naaimachine, om te breien en om te haken.

Super leuk vond ik het! Ik heb een naaimachine en ben daar best handig mee, maar in breien en haken was ik geen held. Met breien kan ik eigenlijk alleen maar recht en haken kon ik toen echt niet.

Maar er stond dus een super schattig gehaakt bloemetje in. Die wilde (moest!) ik ook maken. Dus haaknaald en haakkatoen gekocht en hup aan de slag…

Zo leerde ik mezelf haken

Helaas! Wat een teleurstelling was dat toen ik ondervond dat ik niet kon haken. Heel lang geleden op de basisschool had ik dat toch geleerd. De beschrijving was heel eenvoudig, dus hoe moeilijk kon het zijn. Waarom lukte het me niet om dat bloemetje te haken?

Wanneer je begint met haken is het toch wel erg handig om te weten hoe de basissteken heten en hoe je die kan maken. Ik wist het verschil niet tussen een losse en een vaste… een half of een dubbel stokje, überhaupt stokjes? Huh? Nee, ik snapte er helemaal niks van.

Dus, toen opzoek naar hulp, maar niemand in mijn directe omgeving kon haken. Ja, m’n moeder had wel wat haaknaalden maar geen idee meer hoe dat haken ook alweer ging.

Zo leerde ik mezelf haken !

Zo leerde ik mezelf haken

Gelukkig beschikken we tegenwoordig over internet en google. En al snel leerde ik het Engelse woord voor haken; crochet. 

Op YouTube vond ik filmpjes in overvloed en met de laptop, een bolletje katoen en haaknaald in de aanslag, heb ik geleerd hoe je moet haken. Al snel wist ik het verschil tussen losse, vasten en stokjes. Jeej! Ik kon eigenlijk dat bloemetje haken.

Zo leerde ik mezelf haken

Het bijzondere was, dat toen ik het bloemetje gehaakt had, dat ik alle basissteken meerdere keren had gedaan en wist ik dat ik die haaknaald veel zou gaan gebruiken.

Na dat eerste bloemetje was ik verslaafd en heb ik veel verschillende dingen gehaakt, de laatste tijd haak ik vooral omslagdoeken. Maar ik heb ook heel wat bloemen, ijskristallen, amigurumi’s, mutsen en sjaals gehaakt.

Wat haak jij graag?

Marianne Boute
Door

Marianne Boute

op 03 Feb 2016

Proficiat ,Ik kon het ook niet en ben daarom in een haakclubje gestapt .Ik ben nu bezig met een rok voor mij zelf te haken ,ik vindt het super leuk om te doen

Marielle
Door

Marielle

op 03 Feb 2016

Wat leuk! Ben erg benieuwd naar jouw rok... Groetje Marielle

Reactie plaatsen