Veel liefs! Gehaakte hartjes
Veel liefs! Gehaakte hartjes

Het gaat nog een tijdje duren, de actie #blijfthuis. Contact houden op afstand gaat met minstens anderhalve meter afstand, via facetime, skype en dat soort mogelijkheden en ook via de post. Zelf stuur ik in deze periode iedere week een aantal kaartjes. Leuk om dan wat mee te sturen! Ik zag op Facebook allemaal lieve acties, waaronder gehaakte klavertjes vier, gehaakte mondjes als “kus in je brievenbus” en hartjes. Ik vond zelf hartjes die ik jaren terug gehaakt heb:

Ik herinnerde me dat ik ze rond haakte en heb het weer uitgeprobeerd. Ik heb heel veel foto’s gemaakt en leg direct uit hoe ik ze maak.

1. Haak 8 lossen
2. Haak 1 stokje in de eerste losse
3. Haak 5 lossen
4. Haak 1 stokje, weer in die eerste losse

5. Haak 5 lossen
6. Haak 1 stokje, weer in die eerste losse
7. Haak 2 lossen
8. Haak 1 stokje in de derde losse van het eerste “blokje”
Je hebt nu de middelste 4 blokjes gehaakt.

9. Haak 5 lossen
10. Haak 1 stokje bovenin het stokje tussen die 2 blokjes van de toer eronder en haak daarna 2 lossen
11. Haak 1 stokje in de hoek van het blokje eronder en haak 5 lossen
12. Haak 1 stokje in het stokje van het blokje eronder, 2 lossen en 1 stokje in het volgende blokje, 2 lossen en 1 stokje in de hoek van het derde blokje
Nu heb je 3 x 3 blokjes.

13. Haak 5 lossen, 1 stokje in het stokje van de toer eronder, [2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje] 2 x, 5 lossen
Je hebt nu 3 x 4 blokjes.
14. 1 stokje in het volgende stokje, [2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje], 2x, 2 lossen, 1 stokje in de hoek van ‘t laatste blokje
Nu heb je 4 x 4 blokjes.
15. Haak rondom vasten: 2 om de lossen, 1 op het stokje. Bij het 2de stokje haak je 10 lossen

17. Haak met 1 halve vaste in de eerste losse en haak weer 2 vasten om de lossen, 1 op het stokje
18. In het hoekblokje haak je 5 vasten, 1 vaste op het volgende stokje, 2 vasten om de lossen, 1 vaste op het stokje en weer 10 lossen, 1 halve vaste in de eerste losse, 2 vasten om de lossen, 1 vaste op het volgende stokje, 5 vasten om de lossen van het hoekblokje
19. Haak om de andere zijkanten vasten, steeds 2 om de lossen, 1 op de stokjes en in de hoek 5 vasten. Eindig met 2 vasten en sluit de toer met 1 halve vaste om de eerste steek.
20. Haak 15 dubbele stokjes om de 10-lossen-boog

21, Haak 1 halve vaste in de middelste vaste van de hoek. Haak een ophanglusje door ongeveer 20 lossen te haken en haak het vast met 1 halve vaste in de eerste losse.
22. Vervolgens 15 dubbele stokjes om de volgende 10-lossen-boog
23. Sluit af met 1 halve vaste in de middelste van de vasten op de hoek
24. Knip de draad af, hecht de begin- en einddraad af.

Klaar!

Een lief hartje om op te sturen, of, het kan nog net, om aan de paastakken te hangen.
Heb jij nog een leuk idee om met dit hartje te doen?
Of heb je een ander leuk idee voor een lief klein haakwerkje om te versturen?

Pas goed op jezelf en je naasten en maak er zelf het beste van!

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Tonnie
Door

Tonnie

op 14 Apr 2020

Hallo Hoe kan ik het patroon van de hartjes uit printen groet Tonnie den Herder

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 30 Apr 2020

Als ik met mijn rechtermuisknop op deze blog klik, krijg ik wat keuzes waar ook "afdrukken" staat. Maar of dat bij iedereen zo is ingesteld, dat weet ik niet. Het is ook een vrij lang bestand dan. door alle foto's.

Reactie plaatsen
Your information is safe with us