Zeepzakjes haken
Zeepzakjes haken

Sinds kort heb ik een blok zeep of soapbar om mijn haar te wassen. Ik vind dit zoveel fijner voor mijn haar. En ook voor de kinderen gebruik ik een blok zeep voor onder de douche. Maar ja die blokken zeep glibberen alle kanten op.

Ik dacht dit moet anders. En ik heb mijn haaknaald gepakt en heb een zeepzakje gehaakt. Het patroon wil ik graag met jullie delen.

Benodigdheden:

Ik heb hiervoor drops garen gebruikt. Namelijk: drops love you no9. Dit is een garen wat gemaakt is van gerecycled katoen. Dus is het ook nog eens super goed voor het milieu. Verder gebruikte ik haaknaald 3, een stopnaald en een scherpe schaar.

Je kunt overigens ook ander katoen gebruiken. Maar ik zou wel kiezen voor de niet gemêleerde variant. Anders wordt het geheel denk ik wat te glad.

 

Het patroon

Je start met een magische ring

Toer 1: Haak 8 vasten in de magische ring

Toer 2: Haak in elke vaste 2 stokjes (16)

Toer 3: 3 lossen, vaste in elk stokje herhaal tot einde dan heb je 16 boogjes

Toer 4 – 12: 3 lossen, 1 vaste in elke lossen boog (16 boogjes)

Toer 12-18: 2 lossen, 1 vaste in elke lossen boog (16 boogjes)

Toer 19: 1 vaste in de vaste van de vorige toer, 2 vasten in elke boog, eindig met een halve vaste en hecht af.

Haak nu een ketting van ongeveer 75 lossen en rijg deze door de openingen van toer 18. Maak de twee uiteinden met een knoopje vast. Zo kun je het zakje dichttrekken.

En klaar is je zeepzakje.

Ik gebruik de zeepzakjes dus voor onder de douche. Ik doe er mijn shampooblok in waarmee ik mijn haar was. Maar ook het zeepblok waarmee we onze handen wassen doe ik in een zeep zakje. Hierdoor kun je de zeep veel langer gebruiken. Doordat wanneer de zeep uit elkaar valt je niet allerlei kleine stukjes overhoud. Want die zitten in het zakje.

De zeepzakjes kunnen ook in de wasmachine. Dit is misschien wel handig als je overstapt naar een andere zeep. Zodat je niet de geur van de oude zeep blijft houden.

Heel veel mensen bestellen bij mij de zeepzakjes in verschillende kleuren. Zo kun je voor elk lid van de familie een eigen zeepzakje hebben. En raak je ook niet meer in de war.

Mocht het je nu niet lukken om zelf een zakje te haken. Geen probleem. Ik verkoop ze ook in mijn webshop. Kijk hier maar eens.

Wat vind jij van de zeepzakjes? En zou jij ze zelf ook gebruiken?

Reactie plaatsen