Vaute projecten haken of breien - Breiclub.nl
Vaute projecten haken

Vaute projecten haken: Ik ben gek op echt de meest “vaute projecten. Mijn dochter heeft twee Chihuahua’s en ik kan haken. 1+1=2 GRIJNS! Zo gezegd, zo gedaan.

Het begin van een project vind ik soms wel lastig en dan heb ik een duwtje in de nodig. Op internet vond ik een simpel patroon voor hondenjurkjes. Hoe fout kan een mens het krijgen. Download het gratis Engelstalig patroon hier.

Op de foto vond ik het niet zo leuk. Maar als je verloopgaren gebruikt. Kan het eigenlijk niet mis gaan. Leuke is, het jurkje maak je binnen anderhalf uur. En kost nog geen 100gr/240m garen.

En vond ze het leuk? Nou….ze keek niet blij en zeker niet toen ik aangaf dat ik er zelfs 4 had gemaakt haha. Des te leuker vond ik het. Hilariteit alom. Foto’s maken van dieren is een ramp. Ik heb een poging gewaagd.

Vaute projecten haken

Ik heb het patroon vrij vertaald.

Nederlandstalig Gratis Patroon

Ik heb acryl verloopgaren voor naald 4 gebruikt, maar met naald 5 gehaakt. De rode jurkjes waren bij de nek te smal met naald 4 en met naald 5, past het prima. Blijf als het kan passen en meten.
Er kunnen tikfouten inzitten en/of als je het niet snapt. Vraag het!

Het patroon:

l- Losse
v- vaste
st- stokje
hv – halve vaste
steek
schelp- 2stokjes,2losse,2stokjes in 1 steek

Benodigd voor 1 jurkje:

1 bol verloopgaren acryl 100gr/240m garen. Voor naald 4
Haaknaald 5
Knoop voor sluiting
Schaar
naald

Vaute projecten haken

Hondenjurkje

Rij ( heen en weer gehaakt)

1) Haak 32 losse en keer en maak een vaste in 2 steek vanaf de naald en dan een vaste in elke steek in totaal 31 vaste, keer.

2) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) stokje in de volgende 2 vasten *2 stokjes in de volgende vaste, stokje in de 3 volgende vaste * tot aan het eind , totaal van 38 stokjes en keer

3) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) stokje in de volgende 3 steken haken *2 stokje in de volgende steek., stokje in de volgende 4 steken haken en herhaal tot einde en keer * totaal van 44 stokjes

4) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) haak een stokje in de volgende 3 stokjes *2 stokjes in de volgende steek, stokje in de volgende 4 stokjes* herhaal tot aan het einde, totaal van 52 stokjes en keer

5) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) stokje in dezelfde steek als de 3 losse ( 2 in 1 dus) *S;la 1 steek over en haak dan een schelp in de volgende steek (2 stokjes, 2 losse, 2 stokjes in dezelfde steek) * Herhaal tot het einde, in de laatste steek, 2 stokjes in de 3de losse van de beginsteek en keer.

6) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) stokje in dezelfde steek als de 3 losse ( 2 in 1 dus) Haak 2 schelpen in de volgende 2 schelpen. Haak 4 losse, sla 4 schelpen over ( armgat) en maakt dan een schelp in de volgende 13 schelpen. Haak 4 lossen, sla 4 schelpen over en dan een schelp haken in de volgende 2 schelpen. In het laatste stokje haak je 2 stokjes en keer.

Ronden ( rondhaken of doorhaken)
Aan het einde van ronde 7 sluiten we het werk tot een cirkel en daarna werken we in het rond verder.

7) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) stokje in dezelfde steek als de 3 losse ( 2 in 1 dus), Haak een schelp in de volgende 2 schelpen. Haak 5 stokjes om de 5 losse opening. Haak een schelp in de volgende 13 schelpen. 5 Stokjes om de 5 losse opening. Haak een schelp in de laatste 2 schelpen en 2 stokjes in de allerlaatste stok, 2 losse en maak met een halve vaste de cirkel dicht aan de 3de losse van de beging rij van rij 7. Nu heb je de rij gesloten.

vaut-hondenjurkje-haken05

Nu haken in de rondte en keren we niet! Sluit elke ronde met een halve vaste.

8) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) dit is tevens het “laatste stokje” waar je zo meteen de ronde mee sluit. Haak een schelp in de volgende 2 schelpen, sla 1 stokje over, schelp in de volgende stokje , sla 1 stokje over, haak een schelp in de volgende stokje. Haak een schelp in de volgende 13 schelpen. Sla 1 stokje over en haak een schelp in de volgende , sla 1 stokje over en een haak schelp in de volgende. Haak een schelp in de laatste 2 schelpen.
Haak in de laatste schelp/opening 2 stokjes, 2 losse, 1 stokje en sluit met een halve vaste in het eerste stokje ( 3 losse) van deze toer.

9-12) Haak 3 losse (telt als 1ste stokje) dit is tevens het “laatste stokje” waar je zo meteen de ronde mee sluit. Haak tot aan het einde, schelp in een schelp en in de laatste haak je weer: 2 stokjes, 2 losse, 1 stokje en sluit je met een halve vaste in de 3losse van de begin toer. Afhechten en draad wegwerken.

Rijen, we gaan weer heen en weer haken.
We gaan de rug heen en weer haken om zo de buik vrij te houden, zo blijft de hond niet hangen ergens anders en wordt de onderkant niet vies.

13 – 18) Zoek het midden van je jurkje, aan de buikkant. Tel dan 9 schelpen in totaal.
4 naar links en 1 in het midden en dan 4 naar rechts, dat zijn er 9.
Begin aan de kant wat je handig vind.
Haak 3 losse, telt nog steeds als eerste stokje, 1 stokje ,2 losse, 2 stokjes in een schelp, in totaal haak je nu 13 schelpen, zoals voorgaande toeren. En keer, maak 1 losse, ga met halve vaste naar het midden van de schelp en haak zo heen en weer tot en met rij 18 .

19 Ik heb in de laatste ronde op de rugkant, in elke schelp, 5 stokjes gehaakt en tussen de schelpen 1 vaste. Afhechten en draad wegwerken.

vaut-hondenjurkje-haken04

Wat is jouw meest “vaute” project?

van nieuwenhuyze christine
Door

van nieuwenhuyze christine

op 23 Jul 2015

ik ben nu ook verzot van haken.ik breide heel veel maar nu leer ik haken en daar geniet ik van heb nu die patroon afgescherven haakpatroon voor de hondtjes vind het prachtig heel mooi grtje christine

Reactie plaatsen