Page content

Zeemeermindeken deel 1

article content

Zeemeermindeken deel 1

Mijn dochter van 7 wil heel graag een zeemeermindeken. Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk patroon tot ik deze vond van Annoo Crochet. Het is een eenvoudig patroon en goed te volgen.

Daarnaast vind ik de vorm van de deken erg mooi, waardoor je echt een zeemeermineffect krijgt. Enige nadeel, het patroon is in het Engels en alleen te volgen via een filmpje.

Via de link kom je bij het originele patroon terecht.

Omdat ik het patroon toch graag met jullie wil delen, heb ik het patroon uitgeschreven en voor jullie vertaald in het Nederlands. Het filmpje van Annoo Crochet is goed om ernaast te gebruiken, omdat het patroon met de beelden erbij nog duidelijker is.

Ik zal het patroon voor jullie verwerken in drie delen (drie blogs). Aan het einde van blog 3 kan je deken af zijn.

Zeemeermindeken

Veel plezier!

Patroon zeemeermindeken deel 1

Benodigdheden:

Het oorspronkelijke patroon wordt gehaakt met Red Heart garen. Ik heb gekozen voor Jona wol van de Wibra. Het is dikker en er zitten glitters in. Je kunt ook Royal wol van de Zeeman gebruiken.

Zeemeermindeken

Ik heb drie kleuren gebruikt en deze per toer afgewisseld. Je hebt dan meer wol nodig dan wanneer je een kleur gebruikt. Voor de staart heb ik 6 bollen Jona gebruikt. Maak je de staart in 1 kleur, dan heb je genoeg aan 5. Gebruik je Royal van de Zeeman, dan zou het met vier bollen wol ook moeten lukken. Dit is allemaal wel afhankelijk van de lengte van je staart.

Hoe korter, hoe minder wol. Hoe langer, hoe meer wol.

Voor de vin heb ik nog twee bollen gebruikt.

Voor de staart heb ik gebruik gemaakt van haaknaald 10. De vin heb ik gedaan met haaknaald 9. Gebruik je Royal wol, dan zou ik haaknaald 8 en 7 gebruiken.

Verder heb je steekmarkeerders, een schaar en een naald nodig.

De staart

We beginnen met de staart.

Dit project haken we in rondgaande toeren.

Start met een ketting van 60 lossen.

Pas de ketting om het middel van de aankomende zeemeermin. Is de ketting te kort en past deze niet helemaal om het middel van je zeemeermin heen, haak dan nog een aantal extra lossen. Zorg er wel voor dat het totaal aantal lossen deelbaar is door drie. Anders kom je straks niet uit.

Sluit de ketting met een halve vaste in de eerste losse van de ketting. Pas op dat de ketting niet gedraaid is.

Markeer je toeren met een steekmarkeerder.

Toer 1: Haak twee lossen (eerste halve stokje). Haak vervolgens halve stokjes in de volgende steken tot het einde van de toer (60 halve stokjes).

Toer 2: Haak twee lossen (eerste halve stokje). Haak vervolgens halve stokjes in de volgende steken tot het einde van de toer (60 hst).

Toer 3: *Sla de eerste twee steken over. Haak vervolgens 9 stokjes in de volgende steek. Sla twee steken over en haak een vaste in de volgende steek*.

Je hebt nu je eerste schelp gehaakt.

Herhaal * tot het einde van de toer.

Let op! Je laatste schelp van deze toer zit tegen de eerste schelp van deze toer aan.

Zeemeermindeken

Toer 4: *Sla vier steken over. Haak nu een vaste in de volgende steek. Dit is de middelste steek van je eerste schelp. Sla de volgende steken over en haak vervolgens 9 stokjes in de vaste van de vorige toer (tussen de schelpen in)*.

Herhaal * tot het einde van de toer.

Toer 5: *In deze toer haak je nog steeds 1 vaste bovenop de schelp (5e steek), maar in de vasten van de vorige toer haak je nu 8 stokjes (i.p.v. 9 stokjes)*

Herhaal * tot het einde van de toer.

Toer 6: *In deze toer haak je 1 vaste in de 4e steek van de schelp. De schelp bestaat uit 8 stokjes, dus er is geen middelste steek. In de vasten haak je weer 8 stokjes*.

Herhaal * tot het einde van de toer.

Toer 7: *In deze toer haak je weer 1 vaste in de 4e steek van de schelp. In de vasten haak je nu 7stokjes*.

Herhaal * tot het einde van de toer.

Toer 8-14: Herhaal toer 7.

Dat was het voor deze keer. Deel twee van de staart volgt in mijn volgende blog. Tot dan!

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Annika
Hallo allemaal. Mijn naam is Annika. Ik ben getrouwd en samen hebben we vier kinderen. Twee jongens en twee meisjes. Onze jongens hebben een autistische stoornis wat het leven niet altijd makkelijk maakt. Daarnaast werk ik in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Mijn grootste hobby’s zijn lezen en haken. Vooral het haken zorgt voor rust in mijn hoofd en ontspanning. Mijn kinderen zijn erg blij met mijn haakverslaving en van hun krijg ik regelmatig de opdracht om iets te maken. Dit kan een poncho zijn, maar ook een grote minionknuffel of een sleutelhanger. Ook mijn man kan mijn hobby wel waarderen, hoewel hij af en toe gek wordt van de grote hoeveelheid wol die door het hele huis verspreidt ligt. Hij begrijpt maar niet waarom je nooit genoeg garen kunt hebben!!

Comment Section

30 reacties op “Zeemeermindeken deel 1


Door Joke Luiten op 3 oktober 2016

Wat is dit leuk,ik ben hier heel blij mee.Hartelijk bedankt.


Door Carla hoek op 27 januari 2018

Lijkt me zo leuk ga gelijk wol halen super


Door maria louise op 3 oktober 2016

Wat een leuke zeemeermindeken, ik Ben op zoek een patroon van eenzeemeeemindeken Maar dan gebreid. Haken is Helaas niet mijn sterkste vak ! Maar de deken is heel leuk


Door Annatrooster op 14 februari 2017

Wat prachig zeg ik kan niet haken maar zou er graag een breien voor m’ nkleindocher van 10 maar helaas kan ik nergens een patroon vinden.


Door DEVILLE MALOU op 20 februari 2017

IK ZOU OOK GRAAG EEN BREIPATROON VINDEN HEB U ER AL EEN GEKREGEN


Door Marian op 3 oktober 2016

Ik zoek ook een patroon van een gebreide zeemeermindeken. Haken gaat me ook niet zo goed af.


Door jeanny op 3 november 2016

ik zoek een breipatroon van een zeemeerminstaart


Door Dina op 16 februari 2017

Ik zoek een breipatroon van een zeemeerminstaartDoor Greetje Wedda-Jager op 3 oktober 2016

Geweldig, ik wacht met spanning op de volgende blogs !!! Stuur je dan een mail wanneer die erop komt ????Door Carin op 2 maart 2017

Heb je ook deel 3?


Door Diny Meinradi op 3 oktober 2016

Geweldig leuk voor de meiden !!!


Door Caroline op 3 oktober 2016

Wat leuk ! Dankjewel


Door Ine Kluessjen op 4 oktober 2016

Prachtig sinterklaas kado voor mijn kleindochter, heb je ook een krokodillen staart voor mijn kleinzoon dat zou helemaal leuk zijn


Door Thea Kok op 5 oktober 2016

Wat Leuk nog een project erbij kan niet open lief dat je dit met ons wil delen, mijn kleindochters zullen dit super vinden


Door Paulien op 6 oktober 2016

Super leuk! Heeft u al een link van de andere blogs? Zou u deze willen mailen naar mijn mailadres? Mijn moeder wil mn graag gaan maken voor mijn dochter.Door Ina op 6 oktober 2016

Bedankt voor het patroon! Wanneer komt het volgende deel? ūüėä

Bedankt voor het delen.Door Jolein op 9 oktober 2016

Je inschatting voor de Royal van Zeeman klopt. Ik was net iets meer dan 4 bollen kwijt, met haaknaald 6 voor een 5 jarige zeemeermin. Patroon was hetzelfde, alleen is mijn staart volgens mij anders. Ik heb voor haaknaald 6 gekozen, omdat ik bang was dat hij anders te los werd, waardoor ze er sneller in zou blijven hangen. Het patroon haakt sneller dan ik vooraf verwachtte en ze is er heel erg blij mee!


Door Margreet op 9 oktober 2016

Ga ik zeker ook maken, wanneer komt deel 2 en hoe kom ik dat te weten?


Door Jolanda op 9 oktober 2016

Hier was ik al tijdje naar op zoek voor mijn nichtje, ik ben er heel blij mee, vooral de vertaling is geweldig hoef ik zelf niet te denken.


Door Sylvia op 9 oktober 2016

Wat een mooie zeemeerminnendekenūüíē


Door Yvon op 9 oktober 2016

Leuk!!
Ik heb hem uitgeprint en ga er aan beginnen ūüėÄ Groetjes!


Door Lutty op 9 oktober 2016

Bedankt voor dit patroon, mijn nichtje zal er dolblij mee zijn. Ik kijk al uit naar het vervolg. Bedankt en proficiat voor al uw moed. Vier kinderen brengt genoeg werk mee, en dan nog zelf uit werken gaan. Hoedje af hoor er zijn er niet veel die dat kunnen. En ik spreek uit ervaring heb zelf ook 5 kinderen grootgebracht met zijn ups en downs, maar ik zou niet
een willen missen. Ik deed af en toe vrijwilligerswerk. Dus nu ben ik aan de haak geslagen wegens het lege nestsyndroom. Nog veel succes met alles wat je doet en vooral met je kindjes.


Door Sabrina op 13 juni 2017

Een vraag ik heb een ring van 120 steken hoeveel steken moet de slinger worden voor de vin. De lengt van de staart van schelpen wordt 125 cm


Door Marga op 31 oktober 2017

Kan ik haakpatroon zeemeermin kopen???


Door Jannie op 4 november 2017

Hoe vindt ik deel 2 heb deeel 1 gehaakt


Door K.Diek op 17 maart 2018

Ik vindt deze heel mooi.
Heb het patroon door gelezen.
klopt het dat er geen begin is ?
worden de toeren niet gesloten ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.