SuperSam - Breiclub.nl
SuperSam

Haken en katten zijn twee dingen waar ik gek op ben! Op het gebied van haken was ik een klein jaar geleden wel toe aan een nieuwe uitdaging en daarom besloot ik dat ik zelf ontwerpen ging maken. Daarbij kon ik natuurlijk wel een mascotte gebruiken en zo ontstond het idee voor mijn eerste ontwerp: SuperSam!

Het volledige patroon is hier te vinden, maar in deze blog zal ik jullie meenemen in het ontwerpproces.

SuperSam is van top tot teen maar een centimeter of 18 en is dus makkelijk te maken met restjes garen die toch over zijn van andere projecten.

Het model

Het begon natuurlijk allemaal met het model! Voor wat lekkere snoepjes was mijn kat Sam best bereid om mee te werken aan het project.

 

SuperSam-2

Het gezicht 

Zoals je kan zien op de foto hierboven heeft Sam veel bruin op zijn koppie, maar in zijn gezichtje zie je voornamelijk wit.

Echter, om het ontwerp makkelijk te houden heb ik besloten de bovenkant van het hoofd van SuperSam volledig bruin te maken en het stuk onder de ogen wit.

SuperSam-3

Een belangrijk kenmerk van de kat zijn de grote gele ogen. Deze maakte ik door een stukje vilt in de juiste vorm te knippen en daarin het veiligheidsoogje te plaatsen. Ook de neus maakte ik van een stukje vilt dat ik op het gezicht bevestigde. Het mondje heb ik op het gezicht geborduurd.

Tot slot voegde ik aan beide kanten van het hoofd nog 3 snorharen toe. Dit deed ik door de draad aan de ene kant van het hoofdje in het haakwerk te steken en deze er aan de andere kant weer uit te laten komen. De snorharen lopen dus door het gezicht heen.

Het lijfje

Mijn kat Sam heeft een witte buik en op zijn rug een bruin met zwarte asymmetrische ‘vlek’. Deze vlek namaken leek me niet mooi staan op mijn haakwerk. Bovendien zou het patroon hierdoor een stuk ingewikkelder worden en dus besloot ik om bij SuperSam het hele lijfje wit te laten. Het staartje haakte ik wel in bruin katoen. 

Wat ik aan katten ook altijd zo schattig vind, zijn de roze kussentjes onder hun pootjes. SuperSam werd helaas te klein om de kussentjes tot in detail na te maken. Om deze toch uit te beelden heb ik ervoor gekozen om de eerste toer van de pootjes met lichtroze katoen te haken. De rest van de pootjes maakte ik wit.

SuperSam-5

Accessoires 

Een echte superheld kan natuurlijk niet zonder cape! Deze maakte ik in dezelfde kleur als het neusje, mooi roze is immers niet lelijk. Ter afwisseling heb ik de cape gemaakt met stokjes, terwijl SuperSam verder gehaakt is met enkel vasten. Tot slot gaf ik SuperSam nog een riem om zijn middel. Deze maakte ik van blauw en groen katoen. Hierna was SuperSam klaar om uit te vliegen!

 SuperSam-4

 

Vliegt SuperSam straks ook bij jou in huis rond? 

mariska
Door

mariska

op 10 Mar 2016

hallo,ik ben ook helemaal poezen gek en vindt poes sam erg leuk zou ik het patroon van jou door gemailt kunnen krijgen zodat ik hem ook kan maken gr mariska

Reactie plaatsen