Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels
Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels

Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels. Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik heb nooit geweten dat het zo lastig was om aan een goede centimeter te komen.

En dan ook het liefst eentje met inches aan de achterkant, omdat ik die absoluut handig vind met ontwerpen voor landen die inches gebruiken. Die van mij was nogal kapot, door jarenlang gebruik. Ooit gekocht bij de Plus in Bergschenhoek, maar die had ze niet meer.

Ik kwam tijdens mijn zoektocht terecht bij CCHobby link: http://www.cchobby.nl/meetlint-6-stuks.aspx. Tja… om er nu zes tegelijk te kopen… ik doe het toch maar, want vaak raak ik er ook nog wel eens eentje kwijt.

Wat leuk om te zien is, dat ze hun assortiment aan brei- en haak artikelen goed aan het uitbreiden zijn. Hun katoen [link: http://www.cchobby.nl/katoengaren/] werkt prima, en is mijns inziens zeer de moeite waard om mee te haken. Tegenwoordig hebben ze ook Cotton Maxi – met een looplengte van 80-85 meter. Link:http://www.cchobby.nl/katoen-garen-maxi/ Ook hebben ze sinds kort sokkenwol… daar ga ik met mijn goeie gedrag… dat wordt dus weer sokken haken binnenkort.
Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels

Een portemonneetje

Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels

Zwaar per ongeluk eigenlijk, maar ik vind het een leuke. Deze portemonneetjes kwam ik tegen via een link van Nicollie [link: https://nicollie.wordpress.com/] op Twitter en leidde naar de website van Echtstudio.

Link: http://www.echtstudio.nl/blog/2014/05/gratis-haakpatroon-mini-portemonneetje.html

Ik denk dat ik binnenkort mijn breinaalden maar even aan de kant zet, en er eens een paar ga maken. Ze zijn zeker leuk om aan je sleutelbos te hangen, en daar je winkelwagenmuntje in te stoppen. Ze leggen het helemaal uit, met een foto-tutorial.

De portemonnee sluitingen kun je onder meer hier kopen: Maaikoe.nl [link: http://www.maaikoe.nl/c-2571654/portemonnee-sluitingen/]

Sloffen en tassen:

Ondanks dat het lente is, heb ik toch best last van koude voeten. Vooral ’s ochtends – en helemaal met de werktijden die mijn echtgenoot heeft, dan is de vloer koud; het trekt door je voeten heen, en dan blijf je koud. Ik vond bij Wolplein een paar sloffen, gemaakt in Big Ribbon van Katia. Zelf zou ik kiezen voor één kleur. Het model lijkt mij niet zo heel moeilijk. Gratis download van deze pagina. [link:http://www.wolplein.nl/haakpatronen/big-ribbon-sloffen-haakpatroon]

Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels

Als laatste voor deze week een shopper. Ook gehaakt, ook een gratis patroon. [link:http://www.wolplein.nl/haakpatronen/big-ribbon-mand-haakpatroon] Tegenwoordig kun je niet meer zonder een goede, sterke tas, aangezien de meeste winkels besluiten om geen plastic tasjes meer mee te geven. Deze is in een mum van tijd gehaakt, en je kunt ze zo groot maken als je zelf maar wil.

Over centimeters, portemonneetjes en andere haaksels

Wat haken jullie zoal? En welke haaktechniek zou je binnen Breiclub behandeld willen zien? Laat het ons weten in een reactie, of via Facebook!

Carmen
Door

Carmen

op 29 Mar 2015

Leuk die sloffen! Ik haakte laatst zelf ook een paar, echt heel simpel om te doen :)

Reactie plaatsen