U+1F6BC Een kraamcadeau haken - Breiclub.nl
Kraamcadeau haken: bal met belletje!

Babyboom, dus een kraamcadeau haken! Je kent het vast wel, in de familie, vrienden, kennissen, collega’s kring is er iemand zwanger. Het is op het moment bij ons raak, twee collega’s van mijn vriend, een collega van mij en een oud stagebegeleider.. allemaal net bevallen van een kleine meid of jongeman.

Vele kraamcadeautjes die ze krijgen van familie, kennissen, collega’s enz. Dan komt de vraag: ‘Kan ik een leuk kraamcadeau haken wat ze ook echt kunnen gebruiken en kindvriendelijk is?’ Opeens had ik het! Een bal waar een belletje in zit!

Ik ga je vandaag vertellen hoe je een dit leuke kraamcadeau haken kan!

Kraamcadeau haken

Op zoek naar een bal met een belletje erin! Pffft.. dat was nog best lastig, verschillende winkels hadden zo een bal niet in het assortiment. Uiteindelijk tussen de dierenartikelen gezocht en ik heb het gevonden bij de Action.

Kraamcadeau haken

Toen kwam ik tot het idee om hierom heen een soort hoesje te haken. Na veel haken en weer uithalen, heb ik toch een passende hoes kunnen maken. Hieronder heb ik het patroon van deze Rammelbal uitgeschreven, zodat ik deze nog een keer kon maken.

Bij deze wil ik het patroon ook met jullie delen!

De garen die ik heb gebruikt:

Eén bolletje wol van 50 gram (action): 100% cotton multi-collour yarn – meerkleurig katoen garen

Haaknaald: 3.00 mm

Belangrijk: Ik heb de hele bal met een dubbele draad gehaakt, door middel van de twee uiteindes van de bol te pakken, hierdoor krijg je een leuk kleurverloop van twee kleuren.

Patroon Rammelbal

Toer 1: 6 vaste in een magische ring
T2: 2 vaste in elke vaste ~ 12
T3: 2 vaste in elke 2de vaste ~ 18
T4: 2 vaste in elke 3de vaste ~ 24
T5: 2 vaste in elke 2de vaste ~ 36
T6: 2 vaste in elke 3de vaste ~ 48
T7: 1 vaste in elke vaste ~ 48
T8: 1 vaste in elke vaste ~ 48
T9: 2 vaste in elke 3de vaste ~ 64
T10-14: 1 vaste in elke vaste ~ 64

Kraamcadeau haken
* Herhaal toer 1 tot en met 14 voor een tweede halve bal

Kraamcadeau haken

Nu ga je de twee halve ballen aan elkaar naaien, zorg er wel op tijd voor dat je de rammelbal zelf nog wel in de bol kan toevoegen. ;)

Kraamcadeau haken

Belangrijk is wel om alle draadjes aan het einde goed weg te werken zodat het niet gevaarlijk voor de kinderen is!

Kraamcadeau haken

Hoop dat ik jullie ook op weg kan helpen met dit leuke kraamcadeautje

Hebben jullie leuke ideeën om een kraamcadeau te haken?

Jeroen
Door

Jeroen

op 10 Mar 2015

Leuk! deze ga ik zeker proberen.

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 03 Jul 2015

Maak 3 ballen en i.p.v. ze aan elkaar te naaien, haak ze aan elkaar. Begin ergens bij de eerste bal. Haak aan elkaar tot het midden. Haak 10 of 15 lossen. Haak nu de volgende bal half dicht en haak weer 10 tot 15 lossen. Haak de derde bal dicht tot halverwege. Haak weer 10 of 15 lossen. Een losse om te keren. Haak op elke losse een vaste. Haak de andere helft van de bal dicht, haak weer 1 vaste op elke losse. Doe hetzelfde met de volgende bal. Haak nu 10 of 15 lossen na de laatste bal. Keerlosse. Haak 10 of 15 vasten. Knip de draad af, haal door en stop weg in de bal. Aan de beide uiteinden kun je elestiek vastnaaien om hem over de wandelwagen/ box of iets anders te spannen. Ook kun je er andere haaksels tussen hangen i.p.v. alleen ballen.

christine
Door

christine

op 11 Aug 2015

Leuk idee ga ik zeker maken

Reactie plaatsen