Oorbellen voor Koningsdag
Oorbellen voor Koningsdag

Het idee kwam van een meisje, die ik ontmoette op een workshop kralen inhaken. Zij leerde de techniek door een armbandje te haken, maar had zo veel ideetjes, dat er niet genoeg tijd was om die allemaal uit te voeren.

Deze oorbellen zijn op haar idee gemaakt – maar heel geschikt om te dragen op Koningsdag.

  • Scheepjes Catona  in rood en wit
  • 16 kralen (8 neon oranje en 8 blauw) – hoogte van de kraal is 1 cm, doorsnede van het oog is 0,5 cm.
  • Haaknaald 2,5 mm
  • 2 franse oorbelhaakjes (artikel no 60846)
  • schakelringetjes. (artikel no 61380)
  • 2 rondbektangen
  • naald om draadjes af te hechten.

Begin met rood, en haak 5 lossen. Sluit deze met een halve vaste tot een ring.

Ronde 1: 1 losse, 8 vasten in de ring. Sluit de ronde met een halve vaste. (de losse telt niet mee als vaste)

Ronde 2: 3 lossen (=1e stokje) 2 stokjes in de eerste vaste, * 3 stokjes in de volgende vaste. Herhaal dit tot het einde van de ronde, en sluit de ronde met een halve vaste. Knip je draad af,  haal door de lus en hecht het draadje direct goed af.

Ronde 3: Met wit: Haak aan, en haak 3 lossen. (=1e stokje) Pak 1 kraal en schuif die op de haaknaald. Haal dan een lus op, alsof je een vaste gaat haken. Schuif de kraal over de lus, en haak de vaste af., 1 stokje, 2 lossen. *, 1 stokje, Pak 1 kraal en schuif die op de haaknaald. Haal dan een lus op, alsof je een vaste gaat haken. Schuif de kraal over de lus, en haak de vaste af., 1 stokje, 2 lossen. Herhaal dit vanaf * tot het einde van de toer, sluit de ronde met een halve vaste. Knip je draadje af, haal door de lus en hecht het draadje direct goed af.

Open met behulp van de tangen het ringetje. Haak het ringetje door 1 steek, haak het oorbelhaakje eraan en knijp het ringetje dicht.

Maak op precies dezelfde wijze de tweede oorbel.

Veel plezier ermee.

Ontwerp © Bianca Boonstra 2014-2018

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 27 Apr 2018

Super leuk en heel feestelijk! Fijne koningsdag! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen
Your information is safe with us