Haken met Nooodle, een placemat - Breiclub.nl
Haken met Nooodle – een ervaring apart

Heeft u het wel eens gedaan? Haken met Nooodle van Scheepjeswol? En, voordat de taalpuristen mij aanvallen op spelfouten – helaas is Nooodle juist gespeld, en als eigennaam mag ik dit zo overnemen.

Geïntrigeerd door enkele plaatjes van placemats, schoot mij te binnen, dat ik daar wel geschikt garen voor had liggen.  Een streng in kleur 183 – 200 gram gewicht. Eigenlijk is het een soort van T-shirt garen, en ik heb nooit eerder de kans gehad om ermee te haken.  Zeven ronden resulteerden in een doorsnee van 31 x 31 cm en volgens mijn echtgenoot is hij perfect om de wokpan op te kunnen zetten.

Het patroon:

Placemat in Scheepjes Nooodles

  • 1 streng Nooodle effen (gebruikte kleur in het voorbeeld is 183)
  • haaknaald 8, stopnaald.

Start met een magic loop en haak hierin 8 vasten. Sluit de ronde met een halve vaste.

1: 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de volgende steek, *5 lossen, 2 stokjes in de volgende twee steken.

Herhalen vanaf *, eindig met 5 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

2: 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de volgende steek, *3 lossen, 3 stokjes in de lus, 3 lossen, 2 stokjes op de stokjes.

Herhalen vanaf *, eindig met  3 lossen, 3 stokjes in de lus, 3 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

3: 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de volgende steek, *3 lossen, 1 stokje op het eerste, 3 op het tweede en 1 stokje op het derde stokje, 3 lossen, 2 stokjes op de stokjes.

Herhalen vanaf *, eindig met  3 lossen, 1 stokje op het eerste, 3 op het tweede en 1 stokje op het derde stokje, 3 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

4: 4 lossen (=1e dubbele stokje), 1 dubbel stokje in de volgende steek, *3 lossen, 1 stokje op het eerste en tweede, 3 op het derde en 1 stokje op het vierde en vijfde stokje, 3 lossen, 2 dubbele stokjes op de stokjes.

Herhalen vanaf *, eindig met  3 lossen, 1 stokje op het eerste en tweede, 3 op het derde en 1 stokje op het vierde en vijfde stokje, 3 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

5:  4 lossen (=1e dubbele stokje), 1 dubbel stokje in de volgende steek, *3 lossen, [1 stokje, 1 losse x 6], 1 stokje, 3 lossen,  2 dubbele stokjes op de stokjes.

Herhalen vanaf *, eindig met  3 lossen, [1 stokje, 1 losse x 6], 1 stokje, 3 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

6: 4 lossen (=1e dubbele stokje), 1 dubbel stokje in de volgende steek, *3 lossen, [1 stokje, 2 lossen x 6], 1 stokje, 3 lossen,  2 dubbele stokjes op de stokjes.

Herhalen vanaf *, eindig met  3 lossen, [1 stokje, 2 lossen x 6], 1 stokje, 3 lossen, sluit de ronde met een halve vaste.

7: 1 losse, haak 1 vaste op elke steek van de vorige toer. Sluit de ronde met een halve vaste en hecht af.

Hecht de draden af.

Heb jij wel eens met Nooodles gehaakt? En wat vind je hiervan?

Laat het weten in een reactie onder het blog, of op Facebook.

Haken met Nooodle

Reactie plaatsen