Page content

Hartedeeltjes

article content

Hartedeeltjes

Afgelopen weekend las ik over Hartedeeltjes. Een fantastisch initiatief, bedacht door Anneke Kuijken, om de wereld een stukje mooier te maken. Zoveel mogelijk harten verwarmen met een mooi gebaar. 

Anneke wil mensen inspireren en delen met zoveel mogelijk mogelijk anderen mensen. Dit probeert ze te doen door zelf stil te staan bij, en uit te dragen wat in haar ogen ECHT belangrijk is in het leven. Zo draagt zij haar steentje bij aan een liefdevollere, mooiere wereld. Wat een prachtig gebaar! En zoals ze zelf zegt, “Een beetje warmte en liefde kunnen we allemaal gebruiken!”

Voor het oprapen:

Eind 2014 is Anneke gestart met het verspreiden van kaartjes met daarop een gehaakte hartje en de tekst ‘…voor het oprapen!’. Deze kaartjes legt ze overal neer, in de supermarkt, in de trein, in de wachtkamer, noem maar op. Maar ook bij een mooie, toevallige ontmoeting geeft ze een kaartje. ‘Gewoon, een mooi momentje, het is zo simpel!’

De hartjes liggen ‘voor het oprapen’. Met haar kaartjes heeft ze al vele harten geraakt!

Hartedeeltjes

Baden in Liefde:

Heb je altijd al eens in een bad vol met liefde willen liggen? In de zomer van 2017 hoopt Anneke dit te kunnen realiseren. Ze is recent gestart met dit geweldig mooie initiatief. Met een ligbad gevuld met ruim 100.000 gehaakte hartjes wil ze onder andere steden, evenementen en feesten bezoeken, zodat elke bezoeker de mogelijkheid heeft om een momentje te baden in liefde! Hoe gaaf is dat?!!

Hartedeeltjes

Haak je mee?

Om het ligbad te kunnen vullen met hartjes kan Anneke alle hulp gebruiken. Haak je mee?

 Hartjes haken

Kleur: elk hartje in welke kleur dan ook is meer dan welkom

Materiaal: 100% katoen, acryl, een mix van beide, wol het maakt allemaal niet uit.

Grootte: de hartjes moeten tussen de 2 en 5 cm groot zijn.

Tijd: hartjes inleveren tot ongeveer eind april

Neem contact op met Anneke voor meer informatie en volg haar op de onderstaande sociale media:

Website: www.hartedeeltjes.nl

 Email: contact@hartedeeltjes.nl

 Facebookpagina: Hartedeeltjes

 Instagram: @Hartedeeltjes

 Twitter: @Hartedeeltjes

 Hartedeeltjes

Hartjes haakpatroon:

Maak een magische ring en hierin haak je:

*3 lossen, 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 3 lossen. Sluit het hartje met een halve vaste*. Trek de draad aan om de ring te sluiten. En klaar is hartje!

Vind je de magische ring lastig of vind je het mooier met 3 lossen? Geen probleem, daar is een oplossing voor.

Begin het patroon met 3 lossen en haak in de eerste losse: het patroon van de magische ring hierboven wat tussen de * staat.

Als het prettiger vind om een filmpje te kijken Happylittlethings heeft een superhandige uitleg van de hartjes op YouTube geplaatst:

Voor beginnende hakers:

Voor gevorderde hakers:

Hartedeeltjes

Ik ben geïnspireerd geraakt door dit hartverwarmende initiatief. Jij ook?? Wordt mede met jouw (haak)hulp de wereld een stukje meer gevuld met liefde?

Haak aan met familie, vrienden, kennissen, collega’s en deel op sociale media. Samen helpen we mee om Anneke’s ultieme wens, door mensen met elkaar te verbinden en liefde te verspreiden, uit te laten komen!

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Esther
Van kinds af aan heb ik van mijn oma het handwerken meegekregen. Oma was altijd aan het borduren, breien, haken, kleding maken en kleine Esther borduurde fijn mee. Heerlijk vond ik het, alleen destijds was het imago behoorlijk oubollig en heb ik het gelaten voor wat het was! Ruim 20 jaar later zocht ik een hobby die bij mij paste. Op een boekenforum las ik in een topic over haken van een 'crochet along' project. Ik werd nieuwsgierig wat dit was en zodoende kwam ik erachter dat haken weer helemaal hip was. Er deden zeker 10.000 vrouwen mee aan deze CAL. Dat wilde ik natuurlijk ook! Samen met een vriendin, die enthousiast werd door mijn verhalen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we op pad gegaan naar een wolwinkeltje. Niet wetende dat dat het moment was van een haakverslaving. De hele middag hebben we genoten van de vele kleurtjes bolletjes wol en we kwamen thuis met een tas vol wol.Sindsdien haak ik bijna dagelijks. Na een lange en drukke werkdag heerlijk haken en m'n hoofd leegmaken! Het is echt mijn ontspanningsmomentje. Op Instagram en Pinterest volg ik o.a. Adinda Zoutman, Claire Boeter en Mabel van Crochetaddict en zie ik zoveel leuke projecten in nog mooiere kleurtjes voorbij komen dat een luxeprobleempje is ontstaan; mijn "to-crochet-list" wordt steeds langer en langer. Door de meest prachtige creaties raak ik geïnspireerd en probeer ik mijn eigen draai eraan te geven.Ik kwam erachter dat er veel meer vriendinnen en kennissen in mijn omgeving haakten en samen met een vriendinnetje heb ik een haakclubje opgericht. Dagelijks delen we onze ervaringen en creaties via de app groep "de hippe haaksters". Soms spreken we af en gaan gezamenlijk haken; tenminste dat is de intentie er wordt op zo'n middag vooral veel gelachen en thee gedronken.Naast het haken vind ik breien, borduren en creaties maken op de naaimachine ook erg leuk. Het laatste is nog een hele uitdaging maar daar ga ik mij zeker nog goed in verdiepen. Mijn doel is anderen te inspireren en enthousiasmeren door mijn ervaringen met bijvoorbeeld verschillende garens, (gratis) patroontjes, interessante workshops en beursbezoeken te delen. Ik laat graag mijn creaties zien, vind het leuk om over de gezellige haakmiddagen met de hippe haaksters of een bezoek aan dat ene leuke wolwinkeltje te vertellen!Als ik daarmee anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren heb ik mijn doel bereikt en dat maakt mij blij.

Comment Section

13 reacties op “Hartedeeltjes


Door Elly Verhoeven op 22 februari 2017

Een prachtig doel om mensen te verbinden en de liefde te verspreiden . Succes


Door Marjorie op 26 februari 2017

Hoi, wat leuk! Ik doe dat ook, geïnspireerd door de fb-pagina Achterlatertjes. Ik haak een hartje, plak dit op een kaartje met de tekst: Neem maar mee! Speciaal voor jou, om je een fijne dag te wensen. Maar ik ga zeker een zooi hartjes voor Anneke haken, kleine moeite voor een groot plezier. Marjorie


Door Anneke op 19 juni 2017

Super Marjorie!!
Een eerder project van me (wat ik ook nog draai) is ook dat. Er staat dan op het kaartje ‘voor het oprapen’!
Leuk om te doen hè?!!! 💖


Door HVO juf Ans op 26 februari 2017

Ik heb begin februari zo’n 60 hartjez gehaakt en deze op Valentijnsdag uitgedeeld aan mijn leerlingen van grepen 6 en 7:, dat vonden ze heel leuk! De week erop kwam een van die leerlingen met het hartje aan het koordje om haar nek weer bij mij in de les, ze straalde♡Door Eefje op 26 februari 2017

Geweldig idee en je hebt zo een paar hartjes af


Door Anneke op 19 juni 2017

Gaat snel hè, en lekker voor het opmaken van restjes garen! 💖


Door sandra op 27 februari 2017

schitterend, een bad vol gehaakte hartjes!! zo hartverwarmend!
wat de verslaving betreft, veel sterkte, ik ben ondertussen gespecialiseerd in het stockeren van bolletjes wol… en bolletjes wol… het houdt niet op…Door Ria Harriss-van der Salm op 27 februari 2017

geweldigDoor Marianne Laseur op 3 maart 2017

Heel erg leuk om te doen maar moeten de draadjes afgewerkt worden of laten zitten zodat ze aan een kaartje gedaan kunnen worden


Door Anneke op 19 juni 2017

Hoi Marianne, super leuk dat je meehaakt!
Sorry, ik zie je bericht nu pas. Met de draadjes maak je twee keer een knoopje en dan mag je ze kort afknippen.
Dank je 🙏🏻

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.