“Oh dennenboom oh dennenboom”!! gehaakte kerstboompjes
“Oh dennenboom oh dennenboom”!! gehaakte kerstboompjes

“Oh dennenboom oh dennenboom”!! gehaakte kerstboompjes

“Oh dennenboom oh dennenboom”!!

(Gehaakte) kerstboompjes!

Wat is het een gezellige tijd. Tijd om fijn kerstversieringen te maken. Dingetjes, hangertjes voor in de boom of aan een tak of aan de wand.

In deze blog laat ik je een paar voorbeelden zien wat ik voor de Kerst haakte. Dit is een gehaakt kerstboompje in een “Granny” stijl en een “rondjes” kerstboompje.

Dit kerstboompje had ik een aantal jaren geleden gemaakt. Ik begon met één en dat haakte zo fijn dat ik besloot om nog meer te maken.

En uiteindelijk werden het er meer en nog meer.. Heel veel werden het er. Het werd eigenlijk een heel bos 😉! Het patroontje vind je hier: https://haak-en-maak.blogspot.com/2015/12/omas-kerstboom.html

Gehaakte kerstgroet: Ik maakte er zoveel dat ik ze als kerstgroet verstuurde, naar familie en vrienden. In plaats van een zelfgemaakte kaart maakte ik nu zelf “gehaakte” hangers. Hoe leuk is dat! Het voordeel is dat je deze kerstwens weer kunt gebruiken. Je hebt er een mooie hanger bij!

Omdat het zo heerlijk weg haakte, maakte ik er ook nog veel voor de kerstmarkt.

Het patroontje is eigenlijk een “Granny triangle”. Als je haakt zie je de vorm van het boompje  verschijnen. Je kunt ze in allerlei verschillende kleuren maken. De kleur van je interieur of voor iemand anders. Je hebt niet veel garen nodig. Het is dus een echt klein werkje met een mooi resultaat.

Voor nog meer effect kun je er een mooi glitterrandje om heen haken. Perfect voor deze tijd. Het maakt het net even iets anders. Ik vind het er lief uit zien. Van de week haakte ik er nog maar even ’n paar. Nu in het grijs, dit past mooi bij ons interieur.

Ik gebruikte een mooi stoer draadje als ophanglus. Leuk is íe geworden hè!

Gehaakte rondjes kerstboom

Dit kerstboompje stond al langer op mijn lijstje. Nu had ik mooi glittergaren liggen. Dus tadaa! Hier is mijn glitter kerstboompje. Dit zijn de benodigdheden: haaknaald – (glitter) garen – maasnaald en kralen.

De rondjes zijn allemaal verschillend van klein naar groot.

Het patroon vind je hier: http://draadenpapier.blogspot.com/2018/12/kerstboompjes-hakenmaken.html

Het eerste rondje maak je met een magische ring en 6 vasten. Zo haak je elk rondje groter door te meerderen. In totaal maakte ik 7 rondjes. Je kunt het boompje zo groot maken als je wilt.

Nadat je de rondjes gehaakt hebt ga je met de kraaltjes aan de slag. Ik kocht houten kraaltjes in één maat. Het is ook leuk om verschillende groottes kralen te gebruiken. De kleine kralen boven en de dikkere onder. Het wordt een echt lief boompje.

Hij hangt nu mooi te “ shinen” in een tak.

Heb jij wel eens een boompje opgezet 😉?

Veel plezier!

Groet,

Ingrid

www.Hobbydingen.com

 

 

Reactie plaatsen