Kabels haken
Kabels haken

Deze blog gaat over kabels haken. Ja je leest het goed; kabels haken en dus niet breien.

Ik haak echt al jaren en jaren. Eigenlijk al vanaf mijn tiende. Maar ik leer dankzij internet steeds nog weer nieuwe dingen. En nu heb ik dus geleerd om kabels te haken.

Waarschijnlijk zullen er hier genoeg mensen zijn die wel al kabels hebben gebreid. Nou ik ook maar ik ben er niet zo goed in. Elke keer vlogen de steken weer van de naald. Dus uit pure frustratie hield ik er dan maar weer mee op.

Maar toen zag ik ergens dat je ook kabels kan haken. Nou dat is de uitkomst voor mij. Dus heb ik eventjes op internet gekeken naar een instructie en het is helemaal niet moeilijk. In mijn ogen veel makkelijker dan kabels breien. Maar ja ik kan ook beter haken dan breien.

Patronen kabels haken:

Ik heb een kussen gemaakt met de kabel steek. Het patroon heb ik van wolplein.nl.

Ik had nog wat garen liggen. Dit was bedoeld voor naald 2,5-3. Maar ik vond het groffer wat mooier. Dus ben ik dubbeldraads gaan werken met haaknaald 8.

Kabels haken

Voor de zekerheid hou ik met een toerenteller de toeren bij. Dit vind ik wel zo gemakkelijk en hoef je niet steeds de toeren te tellen. Mijn kussen is nog niet af. Want ik kwam er achter dat ik de verkeerde afmetingen heb gebruikt. Dus ik heb niet een foto gemaakt van mijn eigen werk.

Maar zo zou hij moeten worden:

Kabels haken

 

Je hoeft natuurlijk niet beslist bovenstaand patroon te volgen. Als je eenmaal door hebt hoe je kabels haakt kun je eindeloos variëren. En net als met breien zijn er verschillende manieren om kabels te haken. 

Ik kwam ook deze manier tegen van sunneke.

Ik heb deze manier zelf nog niet geprobeerd. Maar ook hier wordt het super goed uitgelegd. Persoonlijk vind ik het mooier als de stukjes waar geen kabels gehaakt worden vasten zijn en geen stokjes. Vandaar dat ik deze manier nog niet uitgeprobeerd heb.

Kabels haken

Via pinterest (mijn favoriete bezigheid als ik niet haak) heb ik ook nog een filmpje gevonden met uitleg. Zelfs in het Nederlands. 

Als het nu niet lukt om kabels te haken dan weet ik het ook niet meer.

Ik ben echt super blij met mijn ontdekking. Geen gedoe meer met kabelnaalden. En dus ook geen steken die van de naald af glijden.

Dus heel veel plezier met kabels haken. Of brei je toch liever kabels? 

Arja
Door

Arja

op 08 Aug 2016

Kunt u mij ongeveer vertellen hoeveel bollen van de zeeman 'royal' je nodig heb voor een kussen? Hoeft niet precies, als ik het ongeveer weet is voldoende, alvast bedankt.

geertje
Door

geertje

op 21 Oct 2016

Bedankt voor de hele goeie uitleg van kabels haken

Jannie pronk
Door

Jannie pronk

op 22 Jan 2019

Bedankt voor de uitleg. Ik wist niet eens dat je kabels kon haken. Harstikke leuk en helemaal niet moeilijk.

Reactie plaatsen