Insecten haken - leuke patronen van kriebelbeestjes - Breiclub.nl
Insecten

Het is weer zomer! Hoewel ik het weer heerlijk vind, ben ik iets minder blij met een verschijnsel dat jammer genoeg bij deze lange, zwoele dagen en nachten hoort. Namelijk de komst van alle insecten.

Ik ben al geen held als het aan komt op beesten met meer dan vier poten, maar mijn jongste dochter gilt echt het hele huis bij elkaar als ze ook maar iets ziet wat enigszins lijkt op een insect. Das lastig in deze tijd van het jaar, waarin het leven zich voornamelijk buiten afspeelt, daar waar je ook de meeste beestjes vindt.

Om het leed een beetje te verzachten ben ik op zoek gegaan naar leuke patronen van insecten. Wie weet, kan ik mijn jongste dan alsnog overtuigen dat insecten ook leuke en nuttige dieren kunnen zijn. Mag ik wel eerst wat aan mijn eigen beestjes angst gaan doen, ben ik bang!

Laten we dan maar beginnen met een lief insectje, namelijk het lieveheersbeestje. Een van de weinige insecten waarbij mijn dochter het niet gelijk op een gillen zet.

Het patroon is van Haakzaken. Het grote voordeel van deze lieveheersbeestjes is, dat wanneer je ze in een potje doet, ze tenminste niet wegvliegen, maar keurig blijven zitten.

Als je kinderen hebt, dan ben je waarschijnlijk ook wel bekend met Rupsje Nooitgenoeg. Ik heb het boek over deze vreetzuchtige rups, die uiteindelijk verandert in een prachtige vlinder ontelbare keren voorgelezen. Het boek is van hard karton, maar naar drie kinderen begint het nu toch echt uit elkaar te vallen.

Dit patroon is gebaseerd op de beroemde rups en erg leuk om te gebruiken voor een traktatie.

Het patroon is van Carla.

Geen voorjaar of zomer zonder de bijen en de wespen. Ik heb persoonlijk liever bijen dan wespen, maar ze horen er wel bij. Dit vrolijke bijtje is van Haakfeest en zal je gegarandeerd niet steken.

Insecten haken

Nog eentje dan. Zowel mijn dochter als ik gillen het hardst als we dit dier tegen komen. En ja, ik weet dat ze heel nuttig zijn, maar ik blijf het enge beesten vinden. Spinnen!

Insecten haken

Dit patroon is van Wolplein. Zelfs van het gehaakte exemplaar krijg ik al de kriebels.

Veel plezier met het haken van deze kriebelbeestjes. Ik ben benieuwd wat er bij jullie in huis allemaal rond gaat kruipen de komende tijd.

Akkelien
Door

Akkelien

op 15 Jul 2017

Leuke patroontjes! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen